Ибрахима Гай: Обичам ЦСКА! На Гонзо му беше трудно срещу мен


Ибрахима Гай: Обичам ЦСКА! На Гонзо му беше трудно срещу мен

1923 0

Един от любимците на "червените" фенове и чуждестранният играч с най-много мачове с фланелката на ЦСКА - Ибрахима Гай, изрази любовта си към клуба пред "Спортал" и заяви, че ще стиска палци за "армейците" на финала за Купата на България срещу Левски.

Добре съм. Намирам се в Сенегал заедно с моето семейство. Имам ферма в Сенегал, занимавам се с отглеждането на животни. Гледам много агнета, всяко от които струва от 1000 до 10 000 евро", коментира бившият защитник. 

"Следя резултатите на отбора в интернет. Когато има дерби - гледам. ЦСКА и Левски дълго време не са били шампиони. 11 поредни титли на Лудогорец са много. Явно двата гранда имат някакви проблеми. Мисля, че през следващата година хегемонията на Лудогорец трябва да бъде прекъсната. Ще опитам да посетя някой мач на ЦСКА през следващия сезон.

Най-вече си спомням дербитата между ЦСКА и Левски. Спомням си съперничеството с Гонзо. Винаги, когато той играеше срещу мен, имаше сериозни проблеми. Имаше лошия късмет да се изправи срещу мен. Спомням си, че спечелих две шампионски титли с ЦСКА", допълни той.

Сенегалецът коментира финала между двата отбора през 2005 г. и изрази очакванията си за предстоящото зрелище.

"Знам, че и ЦСКА, и Левски не се намират в най-добрите си периоди. Запознат съм, че Лудогорец доминира през последните години в България. За финала през 2005 година си спомням, че се получи страхотен мач, но за жалост загубихме. Спомням си, че си партнирах с Вальо Илиев в центъра на защитата. 

Смятам, че ЦСКА е по-добър от Левски. "Червените" са втори в класирането и резултатите през сезона показват, че ЦСКА е по-добрият отбор. Но това е финал - всичко е възможно. Това е дерби, голям сблъсък, трябва да имаш здрава психика. За мен никога не е било проблем да играя в подобни мачове. Аз исках да играя такива двубои всеки уикенд.

ЦСКА завинаги остава в сърцето ми! Никога няма да забравя феновете на ЦСКА и хората, които познавам в България. Обичам ЦСКА! Ще гледам предстоящото дерби в неделя, пожелавам успех на отбора срещу Левски. Имам много любими спомени - мачовете с Милан, Блекбърн, Леверкузен. Най-ярко в съзнанието ми е останала победата срещу Ливърпул на "Анфийлд" - никога няма да я забравя.

Искам да им пожелая успех във финала и да празнуваме Купата. Искам да им кажа, че завинаги ще останат в сърцето ми.

Вижте още кой ще стиска палци за "армейците" в големия финал

Още новини и информация покрай финала за Купата на България между ЦСКА и Левски четете в SPORTLIVE.BG

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички