И двата тима не залагат на много българи, но кой пуска повече в игра - ЦСКА или Лудогорец?


И двата тима не залагат на много българи, но кой пуска повече в игра - ЦСКА или Лудогорец?
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

3507 0

ЦСКА и Лудогорец често са упреквани, че не залагат особено на български играчи в стартовите си състави. Особено отчетливи са подобни критики през настоящия сезон, който и двата гранда започнаха с чужденци на треньорския пост - "червените" със Саша Илич, а "орлите" - с Анте Шимунджа.

Точно тези два тима си оспорват шампионската титла в първенството през настоящата кампания, а в неделя тез излизат в пряк сблъсък. В момента ЦСКА продължава да води на актуалния все още шампион на България с 2 точки.

От Sportlive.bg решихме да проверим все пак в кой от двата отбора по-често правят залог на българите, въпреки че дотук те не са дори и половината от титулярния състав на "зелени" и "червени".

Оказа се, че тази "битка" се печели от столичния гранд, макар и с малка разлика. Илич е заложил 64 пъти в стартовия си състав на български футболисти срещу 60 "залога" за Шимунджа и Ивайло Петев.

Случаят, в който в Лудогорец пуска най-много българи, е в 10-ия кръг на първенството срещу Ботев във Враца. Тогава титуляри в зелени фланелки са петима наши сънародници - Спас Делев, Антон Недялков, Георги Терзиев, Кирил Десподов и Иван Йорданов. В мача срещу Локо (Пловдив) пък сред стартовите 11 няма нито един българин.

При ЦСКА най-много българи на терена е имало в мача срещу Септември (София) - шестима, докато в дербито с Левски този месец нито един наш сънародник не излезе титуляр. А ето кой е последният българин, вкарал на Лудогорец за ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички