Херо посочи какви проблеми има ЦСКА и призна, че Спартак Варна е пределно мотивиран


Херо посочи какви проблеми има ЦСКА и призна, че Спартак Варна е пределно мотивиран
Снимка: Yasen Georgiev / LAP.bg

8073 0

Старши треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров-Херо говори на пресконференция преди сблъсъка с ЦСКА. Последният и първият в Първа лига се изправят един срещу друг в 24-тия кръг от първенството.

Разликата между двата отбора е 45 точки, но всеки от тях има своите цели, като Димитров даде ясно да се разбере, че тимът му няма да излезе като обречен. Той призна, че е пределно мотивиран във всеки двубой.

"Ние сме притиснати до стената, търсим максимума от всеки мач. Да, ЦСКА са фаворити и лидери, но смятам, че нашият отбор има своите шансове. В никакъв случай не излизаме като обречени. Мисля, че напрежението ще е и в двата отбора. Да, целите са различни, но напрежението остава еднакво, защото всеки си гони своите цели.

Досега не съм коментирал съдиите, надявам се всичко да бъде нормално и точно, защото тук се решава съдбата на определени отбори и футболисти. Надявам се всичко да бъде коректно. Не виждам полза да ги коментирам, толкова наказания съм получавал, а не съм виждал никаква полза от цялата история" - започна Херо.

Проблемите на ЦСКА са психологически?

Той сподели какви притеснения има - това, че неговият отбор не може да вкарва голове, което определи и като "ахилесова пета". От друга страна, според специалиста проблемите на ЦСКА са психологически.

"Най-големите притеснения, които имам - реализирането на гола, ахилесовата пета на нашия отбор. Играем добре, но не можем да реализираме усилията на футболистите. Кадрово няма как да го променим. С тези футболисти, които са тук, с тях трябва да излезем от тази ситуация. Според мен техните проблеми са по-скоро психологически, като наблюдавам дори техните реакции на тренировките като изпуснат някое положение" - заяви Херо.

Той допълни още, че и напрежението си казва думата и намекна, че това се случва и при грандовете Лудогорец и ЦСКА.

"Напрежението дава отражение. Да не давам пример с отбори като Лудогорец и ЦСКА, въпреки потенциала и възможностите им. Трябва да се опитваме да излезем от това напрежение, защото ще го има във всеки един мач докрая" - завърши наставникът.

Междувременно стана ясно, че още един футболист на ЦСКА пропуска мача със Спартак Варна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички