"Един от най-важните дни в живота ми"! Моментът, преобърнал историята на Христо Стоичков


"Един от най-важните дни в живота ми"! Моментът, преобърнал историята на Христо Стоичков

4116 0

Най-великият футболист в историята на българския футбол - Христо Стоичков, е бил част от безброй незабравими и безценни мигове за себе си и милионите свои почитатели.

Походът на ЦСКА

Един от тях става факт именно на този ден, 15-и март, 1989-а година. Тогава ЦСКА записва едно от много значителните постижения в историята си, отстранявайки нидерландския Рода и класирайки се на 1/2 финал в КНК.

Първият мач между двата тима в София завършва с победа с 2:1 на "армейците". Голмайстори тогава за "червените" са Емил Костадинов и самият Стоичков, а за гостите попадение добавя Мишел Буребах.

Реваншът, 2 седмици по-късно, завършва при същия резултат, но в полза на Рода, който повежда с 2:0. 12 минути преди края отново "Камата" с гол запазва надеждите на родния гранд. Стига се до изпълнение на дузпи, където "армейците" са по-съобразителни и продължават при общ резултат 5:5.

Защо е двубоят е толкова важен за легендарната осмица?

Малко по-късно на пътя на "червените" застава Барселона. Каталунците се оказват твърде голям залък за родния тим и продължава напред с общ резултат 6:3.

По-важното обаче е представянето на Стоичков, което по-късно се явява ключово за величествената му кариера. Легендарният нидерландски треньор на "лос кулес" Йохан Кройф остава впечатлен от българина, който забива цели 3 попадения на мултимилионния му състав. Това го кара да направи всичко възможно, за да привлече номер 8 в редиците си, което и прави.

Ето какво написа "Камата" по повода в социалните мрежи:

"Днес е един от най-важните дни в живота ми! През 1989 г. играхме четвъртфинал за КНК срещу Рода! Вкарах гол! ЦСКА победи и отидохме на Камп Ноу".

За уважението, с което се ползва Стоичков, години след края на кариерата си, свидетелства фактът, че той отново бе в главната роля при връчването на ежегодните награди на ФИФА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички