Легенда на ЦСКА разсипа от критики Гриша Ганчев - отправи 1 укор и към новите собственици


Легенда на ЦСКА разсипа от критики Гриша Ганчев - отправи 1 укор и към новите собственици
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

10102 0

Реакциите сред привържениците на ЦСКА бяха горе-долу еднопосочни след новината, че Гриша Ганчев и Данаил Ганчев вече няма да са част от клуба. От една страна феновете изразиха благодарности за направеното, но от друга се обединиха около мнението, че е било време двамата да напуснат "червените".

Далеч по-критично се изказа фигура, свързана с "армейците". Става въпрос за бившия футболист и директор на ЦСКА Георги Илиев. Майкъла се изказа много критично по адрес на Ганчев, като призна и че е очаквал тази промяна.

Критики към Гриша Ганчев от Майкъла

Още: "Всичко е свързано": ЦСКА и промяната, "новите Домусчиеви", законът на ГЕРБ и ДПС

"Oчаквах го. Рано или късно щеше да стане. Защото за осем години така и не можем да станем шампиони. Само проблеми, разногласия… Хубавото е, че започнахме стадиона. Тази фондация, която взема властта, се знае на кой е. Сериозни бизнесмени. Надявам се на по-добри неща в ЦСКА. Всяко ново трябва да е по-добро от предишното. Нали затова се прави.

Майкъла е обнадежден за новите собственици в ЦСКА

Ганчев не изпълни своята мисия. Най-лошото е, че загубихме манталитета си на победители, на шампиони. Загубихме и детско-юношеската си школа. Тотална щета е там след бутането на „Армията“. Това, което той беше предвидил да купи като земи някъде за школата, за терени, е несериозно. Едни приказки за хора, които не разбират. Зарязваме ЦСКА, зарязваме Панчарево и започваме да строим терени някъде извън София. Извън София може да отиде всеки, но не и ЦСКА. ЦСКА е бил и ще бъде в Борисовата градина" - започна Майкъла.

Той е обнадежден за новите собственици, подчерта, че имат пари, но и в същото време отправи и един укор към тях. А именно, че не са оставили фирмата, която бутна стадиона, да го построи, тъй като вярва, че тя е много добра.

Още: Гриша Ганчев: Много грешки направих, една от тях е, че се доверих на професионални лъжци

"Сериозни хора са. Нещата обаче не опират само до тях. Трябва да имаш сериозна организация на управление. Набъркват се много имена, но… Първо трябва да върнат манталитета на победител на ЦСКА. Не го ли върнат ще си останат временно пребиваващи. Ще продължим да гледаме как честитим на Лудогорец, че пак е шампион. Затова тези ръководители, които ще дойдат и ги сложат трябва да имат самочувствието на победители в ЦСКА. Който дава парите, той определя политиката. Познавам много добре новите хора, надявам се, че ще променят нещата. Но сега най-важното е да построим стадиона.

За мен парите ги имат. А и щом бутнаха така професионално и бързо стадиона това е добра индикация за последващия процес. Не зная само защо фирмата, която бутна стадиона не бе наета и да го построи. Тя е много добра. Можеха да я ползват нея, защо трябва нова фирма не ми стана ясно" - продължи Илиев.

Георги Илиев - Майкъла скърби за ДЮШ на ЦСКА

Майкъла критикува Ганчев

За финал той повдигна тема, която според него не се коментира нито от изпълнителни директори, нито от президенти, нито от стари или нови собственици. Тя касае ДЮШ на клуба и местата, на които се подготвят играчите.

"Вече няма школа. Един месец нея я няма. Обикалят из цяла София и се молят за терени, където да тренират. Това не може да се случва в ЦСКА. По-тежкото е, че се унищожава трета база след Септември, Червено знаме и сега „Българска армия“. И никой от тези ръководители не го коментира това – изпълнителни директори, президенти, стари собственици, нови собственици… Никой! А 500 деца остават на улицата, обикалят като сирачета. Всичко това започна преди 10 години, когато се наех да направя игрищата вместо тенискортовете на „Армията“. Като променят това, тогава ще върнат ЦСКА" - завърши Майкъла.

Появи се и отговор на въпроса: Ще постада ли ЦСКА финансово след раздялата с Гриша Ганчев?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички