Голямата легенда на Левски и любимец на "сините" фенове - Гонзо, обичал ЦСКА?


Голямата легенда на Левски и любимец на "сините" фенове - Гонзо, обичал ЦСКА?

5645 0

Един от любимците на феновете на Левски и легенда на клуба - Георги Иванов - Гонзо, всъщност е бил привърженик на ЦСКА. Бившият нападател подкрепял върло "армейците" и дори често посещавал мачовете на родния гранд. 

За детската любов на Гонзо към "червените" пред "Блиц" споделят негови приятели. От тях става ясно, че това, което запалило искрата на любимеца на "сините", били "червените" успехи на европейската клубна сцена, докато любимият му футболист бил самият Христо Стоичков.

Вместо Левски, Ботев и Локо - ЦСКА

"Георги много харесваше „червените”. На някои от тетрадките му пишеше „Само ЦСКА”. Купуваше си редовно вестник „Старт”, където публикуваха на последната страница снимки на отбори. Когато ЦСКА стана шампион и взе Купата на България, той си изряза голямата снимка от „Старт” и си я залепи на стената в стаята”, коментират близките му и продължават.

"Когато ЦСКА гостува в Пловдив – я на Ботев, я на Локото, Георги е на стадиона. Веднъж даже си позволил да отиде при „червените” запалянковци, но без да е „въоръжен” с шалче или друг фенски атрибут", допълват те, разкривайки за любимите му моменти като фен на отбора.

Любимите "червени" вечери

"Най-приятните преживявания на Гонзо са през сезоните 1988/89 и 1989/90, когато ЦСКА първо достига до полуфинал за КНК, а след това и до четвъртфинал за КЕШ. И познайте кой е най-големият му любимец – Христо Стоичков, естествено! Георги се прекланя на Ицо, първо защото и двамата са пловдивчани и второ – заради футболния му гений.

Помня, че Гонзо беше много щастлив, след като ЦСКА отстрани холандския Рода (Керкраде) с дузпи и се класира на полуфинал за КНК. Цял ден коментираше разпалено в махалата заедно с други момчета. Няма да забравя и как се кефеше след победите над Рух (Хожув) и Спарта (Прага) в турнира за КЕШ през есента на 1989 година. Тогава Георги беше 13-годишен", завършват въпросните приятели.

Какво отказа Иванов от "армейците"?

Гонзо постепенно се оттегля от "червената" идея, след като тогавашният звезден състав се разпада. Той обаче продължава да подкрепя отбора.

Всичко приключва, когато той бива предложен на тогавашния треньор на ЦСКА - Георги Василев, който обаче отказва да го привлече в редиците си. Само година по-късно Иванов става част от вечния съперник.

Враждата между Гонзо и "червените" фенове датира от години. Съвсем наскоро той се заяде с клуба от позицията си на технически директор на БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички