Голям удар по ЦСКА: БФС забрани картотеки на нови играчи на "Армията"


Голям удар по ЦСКА: БФС забрани картотеки на нови играчи на "Армията"
Снимка: LAP.bg / колаж на SportLive

2207 0

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз излезе с решение да забрани на ЦСКА да картотекира нови футболисти. От футболната ни централа уточняват, че забраната влиза в сила от началото на настоящия трансферен период. Наказанието е наложено заради неизпълнени финансови задължения към Юнес Бенжелюн.

От ЦСКА вече увериха, че ще изплатят задълженията си към Юнес Бенжелюн, което означава, че забраната за картотеки на нови играчи ще бъде свалена. На този етап обаче Дисциплинарната комисия към БФС спази действащото решение на ФИФА и забрани на ЦСКА да картотекира нови играчи.

Публикуваме становището на БФС без редакторска намеса:

Дисциплинарна комисия

Решения - 03.02.2022 г.

"Предвид неизпълнени финансови задължения към Юнес Бенжелюн от ПФК "ЦСКА-София" гр. София, съгласно решение на Спортният арбитражен съд в Лозана /CAS/ и въведена от ФИФА забрана за регистриране на нови играчи в международен план, влизащ в сила от началото на настоящия трансферен период, както и сезиране на ДК при БФС от Дисциплинарната комисия на ФИФА от 15.12.2021 година, на основание чл.71, ал.1, б. г/ от ДП /2021/2022/ – ДК налага забрана за картотекиране на нови футболисти на ПФК "ЦСКА-София" гр. София влизащо в сила от началото на настоящия трансферен период. Забраната е в сила до следващо решение на ФИФА".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички