Гол дели Асприля от място в "Топ 10" от историята на ЦСКА


Гол дели Асприля от място в "Топ 10" от историята на ЦСКА
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2461 0

Данило Асприля се превърна в едно от звездните попълнения на ЦСКА през изминалото лято, макар че се стигна трудно до трансфера му на "Армията". 

Той бе посрещнат много радушно от фенове на "червените", след като преди близо десетилетие се доказа по родните ширини като футболист на Литекс. Именно за "оранжевите" е бил най-продуктивен през кариерата си - 73 гола, 25 гола и 15 асистенции. 

Какви са предпоставките през звездата

Срещу тима от Ловеч Асприля реализира няколко попадения в контроли през последните седмици, но той още търси първия си гол в официална среща. 

Към днешна дата (25 октомври, 2023 година) колумбиецът е на 34 години, 9 месеца и 13 дни от рождението си на 12-и януари 1989 година. Крилото сега има всички предпоставки да се превърне като един от най-възрастните голмайстори на ЦСКА. 

Кои оглавяват класирането

Подобно постижение е дело на Тодор Янчев, който реализира срещу Черноморец Бургас през есента на 2013 година, когато е на 37 години, 4 месеца и 10 дни. В импровизираната класация към този момент има двама легионери сред Топ 10.

Това са французинът Беноа Кое, който с единствения си гол за тима попада в класацията на 35 години, 11 месеца и 11 дни. Той вкарва на Пирин за Купата през 2005 година, а другият чужденец е добре познатият румънец - Флорентин Петре. 

Неговото попадение пада във вратата на Спортист Своге през 2010 година, когато е на 34 години, месец и 26 дни. Асприля обаче с попадение в официална среща със сигурност ще задмине Мамади Седибе - последния му гол пада, когато е на 33 години, 11 месеца и 20 дни. 

Асприля може да атакува "Топ 5"

Така, ако настоящият футболист на ЦСКА реализира преди зимната пауза, той автоматично ще се нареди минимум шести и ще задмине футболисти като Бончо Генчев, Валентин Илиев, легендата Стефан Божков и др. 

Вижте какво каза Филип Филипов за предстоящата реконструкция на "Армията"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички