Главоблъсканица в ЦСКА за играч - трябва да платят доста, за да го задържат


Главоблъсканица в ЦСКА за играч - трябва да платят доста, за да го задържат
Снимка: Stephen McCarthy / Harry Murphy / Tyler Miller / LAP.bg

1308 0

В ЦСКА обмислят дали да задържат фланговия футболист Маурисио Гарсес. За целта от клуба трябва да активират откупната клауза на бразилеца, която е между 600 000 и 650 000 долара.

"Червените" привлякоха футболиста през януари тази година, като платиха 200 000 долара за 18-месечен наем. В договора с Бруске бяха записани 3 срока, в които ЦСКА може да откупи крилото. Първият изтече през лятото.

През зимния трансферен прозорец клубът трябва да плати 600 000 долара, за да задържи за постоянно бразилеца, а ако това се случи през лятото, сумата ще бъде с 50 000 повече. С плащането на таксата "червените" придобиват 80% от правата на футболиста.

Досега Гарсес записа 33 мача за столичния гранд, в които вкара 8 гола. Един от тях беше в Лига на конференциите - срещу Сейнт Патрикс. В последните срещи той бележи сериозно отстъпление в ефективността си.

Високата цена може да окаже въздействие върху бъдещето на крилото. Възможно е, ако той подобри представянето си, ЦСКА да влезе в нови разговори с Бруске в опит да го задържи при други опции. А ето каква рокада готви Саша Илич в тима в мача за Купата срещу Гигант.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички