Георги Кабаков в Първа лига: Картони, дузпи, успеваемост за ЦСКА и Лудогорец


Георги Кабаков в Първа лига: Картони, дузпи, успеваемост за ЦСКА и Лудогорец
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

4614 0

В 28-ия кръг от българската Първа лига предстои дербито, което трябва да реши изхода от борбата за титлата през този сезон. ЦСКА посреща на "Българска армия" Лудогорец в неделя, 30-и април, от 20:15 часа.

Преди сблъсъка двата отбора са разделени от две точки. До края на редовния сезон остават два кръга. И за двата гранда е важно да финишират първи, за да може в плейофите да домакинстват срещу другия. В този смисъл сякаш и равенството не е никак лош резултат за "червените".

Георги Кабаков през сезона преди ЦСКА - Лудогорец

За главен съдия на дуела бе определен българинът, който получава най-престижни наряди и в Европа - Георги Кабаков. Когато той ръководи сблъсък през този сезон в родната Първа лига обаче, ЦСКА не е стигал до равенство.

Кабаков е свирил два мача на "армейците" в шампионата през тази кампания. Първият бе именно срещу Лудогорец, когато двата отбора се срещнаха през октомври миналата година. Тогава "червените" играха много добре, но загубиха с 1:2 в Разград. Вторият мач бе гостуването на ЦСКА 1948, който ЦСКА спечели с 1:0.

Лудогорец е без загуба, когато Кабаков свири на отбора в Първа лига през този сезон (три случая), но пък не е и безгрешен. След като в първия кръг свири победата с 3:0 над Септември София, а след това в 13-ия и въпросния успех над ЦСКА с 2:1, то в края на февруари месец тази година, на стадион "Георги Аспарухов", бе главен арбитър на дербито срещу Левски, завършило 0:0.

Средно на мачовете на "орлите" през този сезон в шампионата Кабаков дава по пет жълти картона, като срещу Септември имаше и червен за домакините от столицата. Дузпи не е отсъждал. На сблъсъците на ЦСКА пък е дал и в двата случая по 6 картона (и нито една дузпа).

Роденият в Пловдив арбитър като цяло е ръководил 15 мача от Първа лига през сезона. Прави впечатление, че в тях е раздал 81 жълти картона, което прави средно по 5,4 на среща. В тези мачове има и два директни червени картона, както и един случай, в който е показал втори жълт и съответно червен.

При изявите си в първенството до момента той е отсъждал дузпа в 5 от 15-те двубоя. Това се е случвало на мачовете Пирин Благоевград - Славия, Ботев Враца - Спартак Варна, Левски - Славия, ЦСКА 1948 - Хебър Пазарджик и Ботев Враца - Черно море.

Вижте още: Бивш треньор на Лудогорец изчетка ЦСКА, че е невъзможно да му се върне гол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички