Ганчев ремонтира "Армията" и Панчарево, има и изненада


Ганчев ремонтира "Армията" и Панчарево, има и изненада
Снимка: БГНЕС

1071 0

ЦСКА ще напусне стадион "Българска армия" след реванша с Берое от 1/2-финалите за Купата на България на 20 април (сряда), пише вестник "Тема Спорт". Причината е, че ръководството на клуба започва пълна подмяна на тревното покритие.

Настилката се намира в лошо състояние от доста време насам и не е сменяна от дълги години. Благодетелят на ЦСКА Гриша Ганчев обаче е бил категоричен, че няма как да се продължава по същия начин и затова "Армията" от новия сезон ще има перфектен игрови терен. Новата настилка ще бъде от Холандия и ще е по най-модерна технология. Подобна е и тази в Ловеч, на която играе Литекс.

Освен на "Армията" с ново покритие ще се сдобие и теренът в Панчарево, който е в още по-тежко състояние. На двете места ще се използват различни методи - в Борисовата градина тревата ще бъде положена на чимове, а на Панчарево ще се сее.

С това няма да се изчерпят промените по стадиона - той ще се сдобие и с изцяло нова поливна система. От ръководството на клуба подготвят още една изненада, свързана със съоръжението, но за нея ще има повече подробности на по-късен етап, може би след седмица.

Открит е въпросът къде ще домакинства ЦСКА до края на сезона. Опциите са три - националният стадион "Васил Левски", "Славия" в квартал "Овча купел" и "Локомотив" в квартал "Надежда". Тепърва ще се водят разговори и решението ще е ясно до 21 април.

След реванша с Берое 31-кратните шампиони ще имат още поне 3 мача в София - със Сливнишки герой на 27 април, с Балкан Варвара на 15 май и с Миньор Перник на 29 май в последния кръг. Не е изключено и визитата на Германея Сапарева баня на 24 април също да се играе в столицата. Това е въпрос на договорка.

"Армейците" имат също гостуване на Пирин ГД което би трябвало без проблеми да се проведе в Гоце Делчев.

Ремонтите по стадиона и Панчарево са съгласувани с Министерството на спорта, което ще даде разрешение на ЦСКА да действа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички