Французи жалят за "корабокрушенеца" ЦСКА и верния Сектор Г (ВИДЕО)


Французи жалят за "корабокрушенеца" ЦСКА и верния Сектор Г (ВИДЕО)

3125 0

Нерадостната съдба на 31-кратния шампион на България ЦСКА трогна френско издание, което направи голям материал, посветен на "червената" мъка - силният зимен полусезон, последвалите раздели с важни играчи, 10-те поредни мача без гол и победа и надвисналият фалит. Става дума за изданието lagrinta.fr, което дори се свързва с българката Пепа Запрянова, мениджър на сайта "Bulgarian Footy" за повече разяснения.

Материалът е озаглавен "ЦСКА Корабокрушенци" и в него се обръща внимание и на верността на феновете, въпреки тежките моменти. "Положението е тежко, но все пак те са още там, верни. 10 мача без отбелязан гол, но непрекъсната страст", отбелязва изданието.

Запрянова описва ситуацията в ЦСКА като "безкръвна".

"Феновете на ЦСКА са до отбора и винаги са много активни. Те също така основаха сдружение, което се занимава с намирането на финансиране за младежките формации на клуба. И все пак, ударът е тежък за верните последователи на "армейците". "Феновете са наистина разочаровани, но те винаги стоят зад отбора си и го подкрепят в добри и лоши времена", цитират те Запрянова.

Материалът завършва така: "Феновете живеят, без наистина да могат да направят нищо. С носталгия за една отминала епоха, но особено загрижени за бъдещето и тези редове на Генсбур (Серж Генсбур, прочут френски певец - б.а.), написани в "Корабокрушенци", вероятно биха могли да резонират в съзнанието им, когато те мислят за своя любим клуб".

Ето и самата песен в оригинал:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички