Така спасява Томов: Натоварил ЦСКА с 10 милиона


Така спасява Томов: Натоварил ЦСКА с 10 милиона
Снимка: Любомир Спиров/БГНЕС

1681 0

Спасителният план на Александър Томов е довел до нарушение на финансовия феърплей от страна на ЦСКА за 10 милиона лева. Сега УЕФА изисква този дефицит спешно да бъде покрит, както клубът се е съгласил.

На всичко отгоре е подписано споразумение, според което до 30 юни евроцентралата трябва да получи 400 000 лева. Когато "Левски бе санкциониран по същия начин, "сините" разсрочиха парите, пише "24 часа".

Всичко това обаче е трябвало да се случи през февруари и март, когато управляваше Александър Томов.

На всичко отгоре сваленият мониторинг от УЕФА, който бе обявен от него, се оказа пълен блъф. Глобата пък няма да се счита за разход и ЦСКА трябва да покрие критериите без нея.

Проблемът дойде, защото не са покрити критериите за излизане на плюс в балансите. Ивайло Манджуков в понеделник има срещи в централата на УЕФА в Нион.

Както вече е ясно, ЦСКА едва ли ще получи лиценз за участие в евротурнирите заради забавени плащания по дълговете. Част от тях бяха покрити след 31 март.

На 22 май ще е срещата с феновете, на която ще бъде представен планът за спасение на клуба, което в момента е най-важното. Имало интерес от сериозни инвеститори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички