Фирма стана едноличен собственик на ЦСКА: Христо Стоичков вече няма акции в клуба?


Фирма стана едноличен собственик на ЦСКА: Христо Стоичков вече няма акции в клуба?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4066 0

Легендарният Христо Стоичков вече няма акции в ЦСКА - това се разбира от промените в Търговския регистър, които са вписани в началото на този месец, цитира dsport. Припомняме, че до скоро той бе акционер с 20%.

По-голямата част бе на Гриша Ганчев със 76,2% от акциите на "армейците", а останалите 3,8% бяха разпределени между различни физически лица. Техният брой бе 38.

"Спорт Инвестмънт" е едноличният нов собственик. Самата фирма пък е собственост на "Фонд спорт" и "Литекс" АД. Въпросните две компании съответно държат по 50% от акциите на лидера във временното подреждане на Първа лига.

"Фонд спорт" е притежание на фондацията "Национален Фонт за Спорт, Култура, Изкуство и Наука". "Литекс" АД пък е собственост на Гриша Ганчев. Не е изключен и вариант, при който Стоичков отново стане акционер.

Причината за това е, че от ЦСКА бяха заявили, че двете компании ще са с по 40%, докато Стоичков ще запази 20% от акциите. Този вариант е възможен, ако въпросните две фирми прехвърлят по 10% от своите дялове на Стоичков.

Иска Григорова, Филип Филипов, Стоян Орманджиев и Васил Каназирев - според Търговския регистър това е новият Съвет на директорите при "червените".

За "армейците" предстои дерби с ЦСКА 1948 в Първа лига, което ще е важен тест за шампионските амбиции на клуба. Стана ясно и че Георги Кабаков ще ръководи ЦСКА 1948 - ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички