Обрат! Кметът на Бистрица с писмо до БФС за мача ЦСКА 1948 - ЦСКА (СНИМКА)


Обрат! Кметът на Бистрица с писмо до БФС за мача ЦСКА 1948 - ЦСКА (СНИМКА)
Снимка: Lap.bg

5171 0

Един от най-нашумелите казуси преди началото на 23-ия кръг в Първа лига все още не е намерил своето решение. Срещата между ЦСКА и ЦСКА 1948 постави сериозна дилема къде точно трябва да се състои тя.

Казусът

"Армейците", които се радват на много висока фенска подкрепа след подновяването на сезона, настояха двубоят да се проведе на стадион "Васил Левски". Съперникът обаче отказва в желанието си двата тима да се изправят един срещу друг на стадиона в село Бистрица.

Това вбеси "червената" част от България, която предупреди, че не отговаря за евентуални безредици в китното селце предвид отпуснатите едва 300 пропуски за запалянковците на 31-кратния шампион. Именно опасенията от потенциални сериозни проблеми наложи кметството на Бистрица да изпрати официално писмо до президента на Българския футболен съюз - Борислав Михайлов, СДВР и кмета на район Панчарево - Николай Гюров.

Ето какво гласи написаното:

"ДО

ПРЕЗИДЕНТА НА БФС

КОПИЕ:

ДИРЕКТОРА НА СДВР-СОФИЯ

СТОЛИЧНА ОБЩИНА

"ДИРЕКЦИЯ СИГУРНОСТ"

КМЕТА НА РАЙОН "ПАНЧАРЕВО"

ОТНОСНО: Предприемане на незабавни мерки за опазване на обществения ред и сигурност на територията на село Бистрица, във връзка с провеждане на футболна среща на 12.03.2023г. между отборите на ЦСКА-1948 и ЦСКА СОФИЯ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,

Цитираната по-горе футболна среща ще се проведе на стадиона в с. Бистрица, който е с недостатъчен капацитет да приеме повече от 300 фенове на гостуващия отбор. Считам това за изключително рисковано за обществения ред и сигурност, в случай че многобройните желаещи да присъстват на мача фенове бъдат допуснати на стадиона. 

Моля, като отговорни длъжностни лица да определите дали мача е рисков и да вземете решение съгласно чл. 30 от Правилника на БФС за 2022-2023 г., за провеждане на срещата на Националния стадион "Васил Левски".

С уважение: 

Самуил Попов

Кмет на село Бистрица".

И докато все още не е взето окончателно решение за предстоящия двубой, БФС реши да промени часа на друг мач на "червените"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички