Валентин Илиев отговори за кой ще стиска палци на ЦСКА 1948 - ЦСКА и кой иска да стане шампион на България


Валентин Илиев отговори за кой ще стиска палци на ЦСКА 1948 - ЦСКА и кой иска да стане шампион на България
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

10812 0

Бившият футболист на ЦСКА и бивш треньор на ЦСКА 1948 - Валентин Илиев, даде интервю пред "Тема Спорт" в дните преди мача между двата тима от 23-тия кръг на Първа лига (12 март, 16:45 часа).

"Очаквам да стане много интересен мач и истинска битка, тъй като и двата отбора са заявили високи цели и ще ги преследват до последно", сподели очакванията си за срещата той и допълни:

"Според мен силните страни на ЦСКА са свързани най-вече с колективната работа, докато Тошко Янчев разполага с много силни индивидуалисти, които са най-вече във фаза атака. Определено мога да кажа, че Георги Русев, Ради Кирилов, Карагарен и Топузов са сред най-класните играчи у нас. Допълнителен плюс е и това, че Сердюк сложи край на головата суша и започна да вкарва. За Чочев няма смисъл да говорим…".

42-годишният Илиев отговори на въпрос доколко мачът ще бъде решаващ в борбата за титлата през сезон 2022/23: "Определено има огромно значение. За щастие на ЦСКА, благодарение на водения от Христо Янев Пирин разликата на върха не бе съкратена, а напротив. Но предстоят много сериозни сблъсъци и плейофи, така че ако ЦСКА иска да стане шампион, то не бива да губи точки, а да се стреми максимално да запази дистанцията".

Бившият защитник на "армейците" бе запитан и за кой отбор ще стиска палци в неделя, но бе категоричен в отговора си: "Много отдавна съм спрял да гледам мачовете като фен, а ги гледам спортно-технически и през призмата на треньор. Абсолютно безпристрастен съм в този двубой, като ми е интересно да видя какво ще предложат Тошко Янчев и Саша Илич".

За финал Вальо Илиев бе попитан и кой иска да стане шампион през настоящата кампания: "Въпреки че се случиха много неща, на мен никой не може да ми вземе това, което нося в душата си. Разбира се, че искам ЦСКА да надделее в битката с Лудогорец. Това, което ми е дал ЦСКА и което аз съм дал на този клуб, е по-силно от всичко", отсече той.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Още има време разумът да надделее": "Сектор Г" с ясно предупреждение

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички