Филип Филипов посочи колко ще струва новият стадион "Българска армия"


Филип Филипов посочи колко ще струва новият стадион "Българска армия"
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

3115 0

Сумата, необходима за построяването на нов стадион "Българска армия", са между 70 и 90 милиона лева. Това обяви изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов, като уточни, че инфлацията може да повиши тази сума.

Миналата седмица клубът внесе над 7 милиона лева апортна вноска (бел.ред. - какво е апортна вноска) за учредяване на съвместно дружество с държавата. То ще управлява стадион "Българска армия". Парите са 25% от целия му капитал.

"Останалите 75% ще бъдат също внесени. Срокът за това е две години. Тези пари сигурно и по-рано ще бъдат внесени, защото те ще бъдат капитал за построяването на стадиона“, каза Филипов пред "Нова".

Директорът коментира и шансовете на "червените" да станат шампиони тази година. Филипов припомни, че отборът е бил близо до това през годините няколко пъти.

"Къде футболно, къде някои субективни фактори попречиха това да стане. Сега вече сме много близо до голямата цел. Играем всеки мач по-добре и се надяваме да си задържим първото място, на което се намираме в момента. Всички работихме постоянно за тази идея и накрая хубавите неща се случиха“, бяха думите му. Тези дни стана ясно и че ЦСКА ще свика пресконференция за новия стадион.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички