Бивш нападател на ЦСКА: Помогнах за създаването на чудовището Единсон Кавани


Бивш нападател на ЦСКА: Помогнах за създаването на чудовището Единсон Кавани
Снимка: Getty Images/Guliver

13808 0

Футболист, играл в ЦСКА, е сред оформилите един от големите нападатели на нашето съвремие - Единсон Кавани. Става дума за бившия нападател Хамилтон Рикард, който игра за "червените" през сезон 2001/02.

Колумбиецът, който има 12 мача и 2 гола за софийския гранд, се е засякъл с Кавани в уругвайския Данубио през 2006 година. Той разказва, че 19-годишният уругваец е имал "дефект за възрастта" и не е управлявал добре голямата си скорост.

"Аз започнах да му обяснявам, казах му: "Кавани, ти имаш голяма добродетел. Много си мощен, много си бърз. Когато вече си взел 2 метра от защитника, не се притеснявай, вече си ги взел от него", сподели Рикард пред журналиста Мартин де Франсиско.

Изглежда, че Кавани се е вслушал в съвета на по-опитния нападател и е изгладил грешките си. Година по-късно той участва в South American Sub 20 и екзекутира тима на Колумбия с 2 гола.

"Тогава вратар беше Оспина. Съотборниците ми започнаха да ме питат защо съм учил този идиот. Създал си чудовище", сподели колумбиецът. А ето кой е историческият триумф за България, за който никой не говори

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички