Фенове на ЦСКА се обявиха срещу възродения баскетболен тим на "червените"


Фенове на ЦСКА се обявиха срещу възродения баскетболен тим на "червените"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3529 0

Част от привържениците на ЦСКА се обявиха срещу възродения баскетболен тим на "червените". В последните дни решението на клуба да подпише договор със собственика на ФК ЦСКА 1948 - ефбет, предизвика гневни реакции у "армейските" фенове, които съзряха опити за провокация.

При обявяването на партньорството присъстваха представители на футболния тим от Първа лига, които бяха намесили емблемата именно на ФК ЦСКА 1948. Последва официално съобщение от една от организациите на запалянковците Сдружение "Червени сърца", в което се изразява категорично несъгласие със случилото се.

Публикуваме изявлението на сдружението без редакторска намеса:

"Уважаеми г-н Гергов, Уважаеми г-н Чакмаков, Уважаеми ръководители на БК ЦСКА,

Ние, привържениците на ЦСКА, категорично заявяваме, че не сме съгласни емблемата на „Футболен клуб Централен спортен клуб на армята 1948“ и ничия друга, различна от тази на любимия ни баскетболен клуб или на ОСК ЦСКА София, да бъде поставяна в зала на Спортен комплекс „Червено знаме“, името на дадения футболен клуб да бъде смесвано с това на армейския баскетбол или тези хора, начело на клуба им, да изпитвaт чувство на принадлежност към 12-кратния шампион на България.

Сигурни сме, че и те са наясно, че по този начин масата „червени“ привърженици няма да подкрепят Баскетболен клуб ЦСКА и няма да посещават мачовете от НБЛ, колкото и всички да са чакали този момент, вече 13 години. По този начин на представяне на дългоочакваното завръщане в елита, с ясното заявяване на страната, която заемате, сме сигурни, че и вие знаете, че подкрепата няма да се увеличи, даже напротив. Ние сме против лицето г-н Добрин Гьонов да заема позиция в клуба независимо, че лицето г-н Цветомир Найденов спонсорира ЦСКА чрез фирмата си.

Съветваме ви, докато още е рано, да не намесвате повече футбола, за да може да разчитате на фенската маса от Борисовата градина, както беше и досега. Спомнете си за моментите, когато Трибуна Сектор „Г“ стоеше плътно зад вас и ви подкрепяше, за благотворителните мачове между привържениците и юношите на клуба и помислете какво ще се случи без тях, защото те се хората, преминали през най-големите трудности и единствените, освен вас, останали съпричастни и изпитали болка от състоянието на клуба. Какво е ЦСКА без историята и феновете.

Да, славната история, легендите на клуба, 31-те спечелени титли и купи при мъжете, паметните европейски сблъсъци, те остават завинаги, феновете също, но изгуби ли се доверието им, приемете, че не съществуват за баскетбола. А ако новите лица в клуба наистина милеят за него, искат залата ни да бъде пълна, а впоследствие „Арена Армеец“, ще променят действията си и ще работят само за доброто му бъдеще. Надяваме се и те да разберат призива ни и да не рекламират отбора си. Относно маркетинга, ако се развива такъв, нека да бъде в залата на „Червено знаме“, а не в нечии други офиси.

На последно място, но не и по важност, искаме да изкажем огромна благодарност на всички, които са работили за клуба, откакто се възроди, за предишната реновация на зала „Румен Пейчев“ и за най-големия успех – пълното преобразяване на гребната база в ново баскетболно бижу на спорта. Пожелаваме успех в трудната задача да върнете марката ЦСКА отново на картата, на треньорските щабове и състезателите на клуба. Само ЦСКА!

От привърженици на ЦСКА

18.07.2022г.", написа "Червени сърца" в социалните мрежи.

Междувременно феновете на "армейците" създадоха дълги опашки пред стадион "Българска армия", ето защо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички