13 години по-късно: ЦСКА се завърна в българския баскетбол!


13 години по-късно: ЦСКА се завърна в българския баскетбол!
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2990 0

След 13-годишно отсъствие от "картата" на българския баскетбол, ЦСКА отново ще има мъжки отбор!

Официалното начало на новия проект бе дадено на специална пресконференция, на която треньорът на националния тим Росен Барчовски бе представен като наставник на "червените". В залата присъстваха и двама души от футболния ЦСКА 1948 - изпълнителният директор Добрин Гьонов и старши треньорът Любослав Пенев.

Спонсор на БК ЦСКА ще бъде "Efbet".

"Развълнувам съм! Това е свещена фланелка. Бил съм в ЦСКА, когато е имало силна организация, когато е имало и фалити, когато се появиха хора, които направиха всичко възможно да унищожат клуба. Усилията на Сашо Чакмаков са уникални, за да се стигне до едно прекрасно съоръжение. 13 години нямаше мъжки отбор, сега имаме щастието това да се случи. Въобще не ми е хрумвало да откажа тази покана. Осъзнавам отговорността да се прави нов отбор, без да е имало такъв. С името на ЦСКА и тези възможности няма как да няма големи амбиции. Не съм се замислял секунда", заяви Барчовски и уточни как ще съчетава двете длъжности:

"Разговарял съм с президента на Българската федерация по баскетбол и продължавам да си изпълнявам ангажиментите в националния отбор. Не е проблем и не мисля, че ще ми създаде трудности. Ще съчетавам и двете неща поне до Нова година".

"Изключително важно е завръщането на ЦСКА. Баскетболът в годините назад беше централизиран в София. Дербито ЦСКА - Левски във всеки един спорт носи особен заряд. Огромна е ползата, най-вече за децата", добави още Росен Барчовски.

Президентът на БК ЦСКА - Роберт Гергов, посочи и целите пред тима:

"Тема №1 е завръщането на отбора в НБЛ. Нашата идея е "червената" общност да бъде обединена. С този ход правим стъпка в тази посока. Първата година ще се борим за титлата, но никой не ни поставя цели да ставаме шампиони. Ще се опитаме. За Европа - като се класираме ще ви поканим на пресконференция".

Членът на УС на БК ЦСКА - Александър Чакмаков, пък премина на футболна тематика и заяви, че е "голяма трагедия" фактът, че феновете на "червените" са разделени между два клуба:

"За мен е голяма трагедия, че всички фенове на ЦСКА са разделени и поддържат два клуба. Това трябва да приключи. Публиката няма как да не идва на баскетболни мачове, защото клубът е един. Убеден съм, че по естествен път ще има един футболен клуб ЦСКА с една публика".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички