Лазар Туфегджич: Феновете на ЦСКА създават невероятна атмосфера, нямам търпение да играя пред тях


Лазар Туфегджич: Феновете на ЦСКА създават невероятна атмосфера, нямам търпение да играя пред тях
Снимка: Lap.bg

1095 0

Новото попълнение на ЦСКА - Лазар Туфегджич, към момента се нрави с изявите си на "зеления килим" по време на тренировъчния лагер на "армейците" в Австрия. Атакуващият полузащитник разкри пред "Код Спорт", че няма търпение да играе пред "червените" привърженици и че целите му съвпадат с тези на клуба.

Имаше ли и други предложения, освен това на ЦСКА?

"Имах предложения от Саудитска Арабия и още няколко страни. Моето желание беше да остана в Европа и да играя в отбор, който се бори за титлата и участва в европейските клубни турнири. ЦСКА е такъв отбор и затова се реших на тази крачка", коментира сърбинът.

Какви са личните ти амбиции?

"Най-високите възможни. Винаги имам големи цели, а същото важи и се припокрива максимално с тези на клуба. Целите тук винаги са били титлата, купата и добро представяне в Европа. И те определено съвпадат с моите".

Саша Илич е легенда на Партизан и не крие амбициите си и за голяма треньорска кариера също. Какво мислите за него?

"Саша Илич е не само легенда на Партизан, но легенда на цяла Сърбия. Всички много го уважават, а това говори достатъчно какъв е като човек. Що се отнася да кариерата, то той е в началото, но в Сърбия показа, че има потенциал да постигне много. Воденият от него отбор на Чукарички определено играеше най-хубавия футбол в Сърбия. Винаги действаше атрактивно и нападателно, така че очаквам това да се случи и тук, в ЦСКА".

Мъчно ли Ви е, че не получихте шанс да играете за Цървена звезда?

"Да, мъчно ми е, защото заслужавах този шанс. Минах през всички възрасти. Бях капитан в юношеския отбор, играх в националния тим. Очаквах своя шанс, тъй като подписах и професионален договор, но тогава ситуацията в клуба беше различна от сегашната. 

Отборът задължително трябваше да запише успехи и в първенството, и в Европа. Дойдоха доста чужденци и за мен, като млад играч, се оказа, че няма място в първия отбор".

Статистиките Ви сочат, че вкарвате гол на всеки трети мач досега. Имате ли нюх за попадения или повече подавате?

"Обичам и головете, и асистенциите. Каквото и да е, е добре дошло, защото означава, че моят отбор е вкарал. Еднакво е дали ще подам или ще вкарам, важното е да ги има головете и асистенциите. Тогава всичко е наред".

Гледахте ли мачове на ЦСКА на видео преди да дойдете? С кого най-добре бихте си паснал на терена?

"Да, гледах. ЦСКА в последните две години игра в Европа, постигна авторитетна победа над Рома, така че, да - гледах мачове. Най-голямо впечатление ми направиха феновете, които създават невероятна атмосфера. Нямам търпение да изляза и играя пред тях".

Кое първенство и кой световноизвестен отбор Ви импонират най-много и къде бихте искали да играете?

"Испания и ще ви разкрия, че харесвам Барселона. И още нещо - мечтая един ден да играя в Ла лига".

Знаете ли кой българин е легенда на Барселона?

"Разбира се, Христо Стоичков! Той е легенда на българския и световния футбол, който е блестял в Барселона", завърши 25-годишният играч".

Междувременно в Сърбия "валят" похвали за новото попълнение на ЦСКА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички