Евроунижение: ЦСКА бе размазан от Сепси! "Армейците" изхвърлени от Лигата на конференциите с разгром (ВИДЕО)


Евроунижение: ЦСКА бе размазан от Сепси! "Армейците" изхвърлени от Лигата на конференциите с разгром (ВИДЕО)
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

9959 0

ЦСКА отново изигра изключително слаб мач срещу Сепси и допусна още едно поражение с 0:4, като по този начин отпадна след общ резултат 0:6. Така "армейците" се сбогуваха с Лигата на конференциите още във втория квалификационен кръг.

Дебютът на Нестор Ел Маестро бе помрачен. Той направи само една промяна в сравнение с 11-те, които избра Саша Илич преди седмица, като в същото време остави схема с трима централни бранители. Те отново бяха надигравани многократно от противниковите футболисти, които лесно със скорост се справяха с високо изнесените по терена защитници.

Футболистите на българския тим не създадоха почти никакви 100%-ови голови ситуации, докато домакините можеха да спечелят и с по-убедителен аванс. Те откриха рано-рано, след като в 19-ата минута Бусато не се намеси добре и направи дузпа. Тя бе реализирана от Матей в 20-ата минута.

Вторият гол падна в 70-ата минута, когато след подаване на втората греда, Матей стреля неточно, но намери Аганович от другата страна на наказателното поле. На опразнената врата той нямаше проблем да насочи топката в мрежата. В първата минута от добавеното време и Варга се разписа при разредената отбрана на гостите.

В последните секунди Мено Кох направи дузпа с непремерен шпагат. Алими бе точен от бялата точка, за да оформи крайния резултат.

Носителят на Купата и на Суперкупата на Румъния Сепси продължава без загуба и без допуснат гол през сезона. До момента през кампанията тимът е с пет победи и едно равенство при голова разлика 11:0.

ЦСКА пък насочва поглед изцяло към Първа лига, където след мачовете с Хебър Пазарджик и Крумовград тимът е с 4 точки. В неделя (06.08) "армейците" посрещат Славия у дома, а в следващия кръг имат тежко гостуване на Лудогорец.

Сепси пък приема у дома Оцелул Галац (07.08). Съперник на румънците в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите ще бъде Актобе, който загуби с 1:2 от Торпедо Куташи, но продължи напред с общ резултат 5:3.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите секунди от срещата се стигна до напрежение. След единоборство Санянг бе изблъскан, тъй като съперникът го обвини в симулация. Санянг не остана длъжен и двамата се скупчиха на едно място, но бяха разтървани бързо.

Бързо изпълнен фал от центъра свари ЦСКА неподготвен. Щефанеску влезе опасно в наказателното поле и опита изстрел по диагонала, който мина встрани от гредата. Гостите отговориха с пробив на Назон в наказателното поле и блокиран удар, след който топката излезе в аут.

Домакините на няколко пъти показаха, че преливат изключително бързо от защита в атака и се понасяха в опасни нападения, които обаче не бяха доразвивани. Първият точен удар дойде в 8-ата минута, но Фаетон стреля твърде слабо отдалеч и Никзули улови без никакви проблеми.

В 10-ата минута Кареасо опита изстрел от наказателното поле, но бе блокиран. Минута по-късно Турицов бе фаулиран отзад и се стигна до първия жълт картон в мача и удобна позиция за центриране, но то не бе добро.

В 17-ата минута Щефанеску се понесе опасно на контраатака. Той влезе в наказателното поле, където се справи с Кох, а след това и с Бусато, който обаче закъсня с намесата си и с ръка закачи съперника, който падна леко. Контакт обаче имаше и съдията отсъди дузпа.

19' - 1:0! Матей се нае с изпълнението и стреля в десния вратарски ъгъл. Бусато го усети и докосна топката, но не успя да спаси.

В следващите минути "армейците" бяха по-активни. В 26-ата Хайнц имаше пореден шанс да центрира, но отново не намери свой съотборник. Веднага след това пък домакините организираха поредна скоростна контраатака, но този път гостите се справиха.

След половин час игра пък се стигна до нова опасност пред Бусато, но играч на домакините се размина със силно успоредно на голлинията подаване току пред вратата.

В 39-ата минута ЦСКА се доближи за първи път толкова до гола. Кареасо бе изведен отляво в наказателното поле и комбинира с Назон, нападателят овладя и се обърна бързо, като моментално стреля, но бе блокиран от един от многото играчи около него.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само две минути след старта на втората част отново домакините бяха близо до гола. Центриране отдясно, неособено убедителна намеса от Бусато, но топката отиде в бранител на ЦСКА, който изчисти.

След малко над пет минути игра се стигна до напрежение между играчи на ЦСКА. Назон бе бесен, че не получи подкрепа в нападение от Кареасо, като двамата си размениха думи на висок тон. В крайна сметка отидоха един до друг и на пръв поглед изгладиха различията.

В 59-ата минута Паун бе изведен очи в очи с Бусато. Бразилският страж излезе и скъси дистанцията, което бе ключово, за да направи отлично спасяване.

И в следващите минути ЦСКА така и не създаваше 100%-ови голови положения. Появилият се като резерва Асприля получи малко след час игра отляво и имаше повече пространство. Той показа добра технике, но при опита за центриране бе блокиран. Сепси пък контраатакуваше все така опасно.

70' - 2:0! Подаване на втора греда, Матей стреля неточно, но намери Аганович, който на опразнената врата се разписа.

Около четвърт час преди края Рондон се оказа сам срещу Бусато, но точно когато тръгна да го задминава, Махмутович го настигна и се намеси ключово.

Секунди след това Шагоян бе изведен чудесно отляво, а противниковият страж излезе, за да скъси ъгъла, като го стори успешно и изчисти в ъглов удар.

90+1' - 3:0! Резултатът стана класически. Аганович получи дълго подаване и задържа добре, след което прати топката в наказателното поле, където двама от домакините бяха непокрити. Варга овладя и стреля мощно, без да остави шансове на Бусато.

90+4' - 4:0! Алими се разписа от дузпа, направена от Мено Кох с непремерен шпагат в наказателното поле.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Ел Маестро и неговите футболисти трябва да вкарат поне две попадения (ако в същото време не инкасират в собствената си врата) срещу отбор, който няма допуснат гол през сезона. В пет срещи до момента Сепси има четири победи и едно равенство при голова разлика 7:0.

ЦСКА бе отложил срещата си от третия кръг в българската Първа лига още преди първия дуел между двата тима. В същото време в понеделник (31.07) Сепси игра в шампионата на Румъния, където записа класически успех с 3:0 над Динамо Букурещ.

През Ел Маестро стоят доста въпросителни в стартовия състав, като ще трябва да се справя със сериозните липси на двама от капитаните - Юрген Матей и Амос Юга. Ще бъде любопитно и каква схема на игра ще използва той - дали ще се придържа към тази с тримата централни бранители от Саша Илич, или ще използва такава с двама, на каквато залагаше при първия си престой.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички