За да няма глоби: Сепси отправи сериозно предупреждение към феновете си за мача с ЦСКА


За да няма глоби: Сепси отправи сериозно предупреждение към феновете си за мача с ЦСКА
Снимка: Официален фейсбук страница на Сепси

1932 0

От страх да не бъдат санкционирани отново от УЕФА, служителите на Сепси помолиха присъстващите на тазвечершния мач на ЦСКА  "да се въздържат от жеста на жеста с ръцете от сърцето към небето". Жест, който европейската централа тълкува миналата година като нацистки поздрав.

Сепси със сериозно предупреждение към феновете си

Миналото лято Сепси беше глобен с 10 000 евро и принуден да остави 500 свободни места на следващия европейски мач, след някои жестове, които феновете направиха с Олимпия Любляна във 2-рия предварителен кръг на Лигата на конференциите. За да не се повтори подобна ситуация, от румънския клуб излязоха със специалния призив. 

Ласло Диосеги също коментира направения жест от феновете на тима срещу Олимпия преди година: "Нашата публика прави това от 11 години на всички мачове. Ръка на сърцето означава: откакто сърцето бие, откакто сме се родили. Соченето към небето означава: докато умрем, подкрепяме отбора.

Правим това с дясната си ръка и няма нацистки знак. За 11 години не е притеснявал никого, дори и в европейските мачове. Изпратихме уточненията, но те не ги взеха предвид и изпратиха санкциите. Първият път трябваше да анализират. Не можете дори да вдигнете ръката си, това е нацистки поздрав". Междувременно от ЦСКА се готвят за всички варианти тази вечер, като дори и тренират дузпи.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички