Ел Маестро за ЦСКА: Тук е моето любимо място за работа, стигнал съм ниво в личен план


Ел Маестро за ЦСКА: Тук е моето любимо място за работа, стигнал съм ниво в личен план
Снимка: Lap.bg

2208 0

Наставникът на ЦСКА - Нестор Ел Маестро, даде обширно интервю пред БНТ в предаването "Арена Спорт". Там той говори за завръщането си на "Българска Армия", това, което се очаква от него и за лошия старт, който той претърпя.

Коментарът на Маестро

Промените в ЦСКА и слабият старт

"Основното по-различно съм аз. 5 години във футбола са много време, сега съм с 5 години по-опитен, работих в 5 различни страни. Много неща в клуба са различни, но и много са същите. Тук е моето любимо място за работа и не е случайно, че се завърнах", заяви специалистът.

"Имам, и трябва да имам обяснение, но това не касае само моята работа, но и на хора преди мен, затова не е коректно аз да давам правосъдие. Ясно е, че някои проблеми имат по-задна дата, преди аз да дойда тук".

"Не се интересувам кой какво мисли. Работата ни е трудна. Стигнал съм ниво в личен план, в което не се интересувам от това, какво казват хората. Ако се интересуваш какво мислят хората на улицата или в таксито, ще ти е трудно да продължиш".

От къде е дошла подкрепата?

"От моят треньорски екип, от хората в клуба и от играчите. Само ние знаем какво се случва с Панчарево, винаги вярвах в това, че ще се изправим и ще продължим напред. Вярвам на моята малка група, на Алекс Гицов, на Боян, на моята малка група, с която живея. Мисля, че ситуацията в моите първи седмици бе възприемана от две насоки – от това, което е отвътре и това, което се вижда отвън".

Как се определя работата на треньора?

"95% с резултати. Не се вълнувам какво се говори в личен план, за неща, които не са свързани със случващото се на терена. Отново, 95% са резултатите. Ако аз оценявам работата на друг треньор или друг треньор оценява мен, трябва да гледаме нещата в дълбочина. Един треньор е успешен, ако изгради разпознаваем и печеливш стил на игра".

Вдъхновението

"Навсякъде, където видя нещо различно. Постоянство и стил на игра. Ако тази идея за играта не е нещо остаряло и скучно, бих го наблюдавал. Вдъхновение и наслада от играта може да се намери и от по-млади треньори от по-малки отбори", добави още наставникът на "червените".

Ето како каза Ел Маестро за селекцията и трансферите в ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички