Ел Маестро: Имам 100% свобода в ЦСКА, но трансферите не са треньорска работа


Ел Маестро: Имам 100% свобода в ЦСКА, но трансферите не са треньорска работа
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3763 0

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро разясни какви отношения има с ръководството на клуба. Той заяви, че има пълна свобода в решенията, които са изцяло треньорска работа, но, че не смята, че селекцията и изходящите трансфери са работа на наставника.

"Разбираме се много добре. Много от хората са си същите, но има и нови лица. С Филипов подобряваме комуникацията си. Орманджиев е много готин, носи ни баклава на тренировка. Данаил Ганчев е израснал много и е със значително по-отговорна роля отпреди, защото на практика е главният човек. Сега комуникираме и работим много повече отпреди", разказа сърбинът пред БНТ.

"Същото чувах и преди 5 години. Аз имам абсолютно 100% свобода да вземам всички решения, които са задължения на треньора, както е във всеки клуб в Европа. В България има някакво неразбиране в концепцията за работа на треньора. Нещо се обърква, когато става дума за подписване, привличане или продажба на играчи. Това не е работа на треньора", категоричен е той.

"Това не е моя работа. Никъде по света това не се върши от треньора самостоятелно. Четейки между редовете, това е нещото, което феновете тук очакват, но е нещо грешно. В Германия над треньора има 5-6 души, които вземат тези решения, преди треньора да има думата", допълва Ел Маестро. А ето как ще действа с тима Ел Маестро след паузата за националните отбори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички