"Ел Маестро е най-добрият треньор': Думи на голямата звезда на Лудогорец Кирил Десподов


"Ел Маестро е най-добрият треньор': Думи на голямата звезда на Лудогорец Кирил Десподов
Снимка: БГНЕС

5026 0

ЦСКА вече знае името на своя нов треньор. "Армейците" се разделиха с досегашния си такъв - Саша Илич, докато на неговото място на "Армията" се завърна Нестор Ел Маестро.

Наставникът ръководи 31-кратните шампиони през сезон 2018/19 г. Той не успява да остави трайна следа в най-титулувания български клуб, но със сигурност има такава в съзнанието на Кирил Десподов.

Признание от пряк конкурент

Голямата звезда на Лудогорец търпи огромно развитие именно под ръководството на "маестрото". В ЦСКА нападателят се утвърждава като неизменен титуляр, показвайки много силни изяви с червената фланелка.

Следва трансфер в италианския Каляри. Там нещата за крилото не се развиват по желания начин и той бива преотстъпен на Щурм (Грац). Именно там малко по-рано се озовава и самият треньор, който напуска "армейците" след зимната им подготовка. В първото си интервю в Австрия тогава Десподов смело заявява, че за него сърбинът е най-добрият в професията си, припомня "Топспорт".

"Имаме отбор, с който със сигурност можем да направим успешен сезон. А имаме и Нестор ел Маестро, който за мен е най-добрият треньор. Той ми отвори пътя от София към Серия "А", което е огромна крачка. Ел Маестро може да мотивира футболистите, да ги убеждава да играят за него", коментира Десподов пред местния "Kronen Zeitung".

По подобен начин за наставника се изказа и друг негов бивш възпитаник на "Армията".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички