Стоилов: Пардю е колос, ще взема всички мерки, за да не ни сюрпризират


Стоилов: Пардю е колос, ще взема всички мерки, за да не ни сюрпризират

2341 0

Треньорът на Левски Станимир Стоилов обяви, че мачът с ЦСКА в утрешния ден ще бъде най-тежкия срещу този съперник за него като наставник на "сините". Причината за това е фактът, че той пропуска двубоя, по негова вина, според думите му.

"Досега имаше умора у играчите - емоционална и психологическа, надявам се да възстановим добре и да намерим максималния брой играчи, с което да отговорим на дербито, което предстои. Би било да се занимаваме с мача, който предстои, не с позитивни или негативни сериали. Най-важното е да се концентрираме, да изиграем мача така, както трябва. Съжалявам, че няма да бъда на пейката, това ще ми е най-тежкото дерби с ЦСКА като треньор на Левски. Вината е изцяло моя, надявам се и без мен да намерим пътя към победата. Със странични неща не искам да се занимавам", започна Стоилов на днешната си пресконференция.

Той заяви, че има голямо доверие в помощника си Цанко Цветанов, който ще води отбора утре. "Не се притеснявам, толкова неща сме минали заедно... "Отсъствието ми не трябва да се отрази под никаква форма на отбора. Вероятно ще гледам мача от сектора за нашите привърженици", продължи наставникът.

Запитан дали не е предимство за Левски фактът, че Стойчо Младенов напусна, а новият треньор на "червените" Алън Пардю не познава добре българския футбол, Стоилов заяви: "Той е достатъчно опитен, с опит не къде да е, а във Висшата лига. Не можем да имаме предимство с такива колоси в треньорството. Техните проблеми не ме вълнуват, а само как ще се представим ние и как ще изглеждаме утре. Пардю е колос, за да мога да го коментирам".

"Михайлов (Николай, бел.ред.) е възстановен и ще може да вземе участие в мача, Митков - изключено. Сега обаче има проблем с Миланов и ще преценим за него преди мача. Проблем е, че имаме малък брой футболисти. Умората винаги идва от главата. Това съм го казал на моите футболисти. Феновете очакват мач на високо ниво и футболистите сами вдигнаха летвата и трябва да държат нивото. Ще направим всичко възможно, за да не ни сюрпризират ЦСКА утре", каза още Мъри.

ЦСКА винаги е бил сериозен противник, трябва да уважаваме противника, за да уважаваме и своите победи. Чака ни страхотна атмосфера, съдия номер 1 ще свири, добър терен - няма какво повече да искаме, освен да направим страхотен мач и България да остане доволна. Да покажем, че сме най-обичаните отбори в България. Искам да виждам горд Левски на терена, който играе от първата до последната минута в своя стил, а ако противникът е по-добър, няма какво да направим. Резултатите понякога ги има, понякога - не", завърши Стоилов. По-рано той съжали, че колегата му Младенов е напуснал ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички