Домакинство на ЦСКА поставя край на 21-годишно чакане, Манчев отново е в "главната роля"


Домакинство на ЦСКА поставя край на 21-годишно чакане, Манчев отново е в "главната роля"
Снимка: Ilian Telkedjiev / LAP.bg

2815 0

ЦСКА и Хебър възобновяват съперничеството си във футболния елит на България след цели 21 години чакане. Тимът от Пазарджик се завърна в първото ниво едва през настоящия сезон, като по този начин последната шампионатна среща между двата тима остава едва през 2001 г. 

Пазарджиклии не искат да чуват за ЦСКА:

Последната среща между двата тима на ниво - първенство, се провежда на 12-и май в София, когато 1500 души изглеждат на живо най-големият крах в историята на Хебър. Клубът е създаден през далечната 1959 г. и в момента играе за четвърти път в Първа лига, но при най-силното си класиране през сезон 2000/01 (девето място) записва и най-тежкото си поражение. 

Незабравимият мач за "червени" и "зелени":

Именно в средата на май ЦСКА разгромява Хебър във въпросния мач в центъра на София и налага най-голямото поражение на клуба в елита - 9:2. Тази среща има огромно значение в днешния ден, тъй като до голяма степен за нея има вина настоящият старши треньор на пазарджиклии - Владимир Манчев, отбелязал две попадения във вратата на настоящия си отбор. 

По още толкова вкарват и Методи Деянов и Костадин Видолов, които съумяват да оформят разгрома още до почивката - 6:1. Това обаче не се харесва на наставника Воин Войнов и специалистът заменя вратаря си с друг бивш играч на ЦСКА - Йордан Йорданов-Жан, който в момента е част от щаба на Любослав Пенев в ЦСКА 1948.

Останалите попадения в срещата за "червените" са дело на Асен Букарев, Христо Янев и Масена Моке, а почетните голове за Хебър реализират Мартин Деянов и Йордан Минев.

Голмайстори: 1:0 Видолов 14, 2:0 Манчев 26, 3:0 Мет. Деянов 28, 3:1 Март. Деянов 29, 4:1 Манчев 37, 5:1 Букарев 44, 6:1 Янев 45, 7:1 Мет. Деянов 52, 8:1 Моке 71, 9:1 Видолов 85, 9:2 Й. Минев 86

Владимир Манчев - отново в центъра на събитията:

45-годишният специалист дебютира съвсем наскоро като старши треньор на Хебър, след като започна сезона в ролята на помощник на италианеца Фулвио Пеа. Той вече постигна и първата си победа начело на тима при символичното домакинство на Локомотив София - 3:2.

Това бе едва третият успех за Хебър от началото на кампанията, но бе изключително важна, тъй като прекрати серията от 4 поредни загуби за първенството и шест срещи без отбелязан гол. 

Днес Манчев ще се завърне на "Българска армия", където с "червения" екип е изиграл цели 132 срещи, в които се е отчел с 60 попадения и уважението от домакинските привърженици ще е налице. Той обаче ще стои около терена за собствения си морал и този на родния си клуб, така че би могъл да обърка сметките на ЦСКА.

Срещата започва в 19:15 часа и ще може да я следите НА ЖИВО със SportLive.bg!, а ето къде ще може и да гледате НА ЖИВО двубоя между ЦСКА и Хебър!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички