Хебър срази Локо София в петголово шоу в центъра на столицата


Хебър срази Локо София в петголово шоу в центъра на столицата
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2072 0

Новакът Хебър Пазарджик записа трети успех през дебютната си от години кампания в Първа лига, надделявайки с 3:2 над Локомотив София в зрелищен мач между двата отбора от 13-ия кръг.

Срещата в центъра на София на „Васил Левски“ стартира чудесно за Хебър, след като Георги Търтов намери Венсан Марсел, а бившият нападател на Локомотив Пловдив шутира добре и порази вратата на столичните „железничари“. Локо опита да отговори на предизвикателството секунди след това, но Димитър Митков стреля неточно.

В деветата минута обаче юношата на Левски Илия Димитров порази грешка на вратаря Хадим Ндиае и Пламен Крумов, след което топката се озова в нападателя, който отблизо изравни резултата.

След 14 минути игра тимът от Пазарджик отново беше напред в резултата след кошмарна грешка на друг юноша на „сините“ - Александър Любенов. Вратарят излезе много неразчетено при центриране от корнер, а непокритият на задна греда Пламен Крумов отблизо порази грешката му.

Локомотив обаче не се стъписа и изравни за втори път резултата, отново след корнер. Тогава Милошев достави топката в наказателното поле, а там Божидар Кацаров я атакува добре, за да зарадва феновете на „червено-черните“ в столицата.

През втората част Хебър за трети път в срещата излезе напред в резултата, като Венсан Марсел намери влезлия като резерва Арсенио Валпорт, за да може той да отбележи дебютния си гол в родния шампионат.

По този начин Хебър на Владимир Манчев записа първа победа под наставленията на бившия играч на ЦСКА и тимът се изстреля до 12-ото място в родния елит с 10 точки. Локомотив София пък остава шести с 21 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички