Дисекция преди ЦСКА - ЦСКА 1948: Съперничество, треньори, класиране и новодошли


Дисекция преди ЦСКА - ЦСКА 1948: Съперничество, треньори, класиране и новодошли
Снимка: Снимки: Lap.bg / Колаж: SportLive

4325 0

Безспорно "гвоздеят" на деветия кръг на Първа лига ще бъде "червеното" дерби между ЦСКА и ЦСКА 1948. Сблъсъкът ще се проведе тази неделя (17 септември) на "Българска армия", а този двубой винаги има по-сериозен заряд. Очакванията са за един напрегнат мач, в който и двата тима ще се борят до самия край.

Дисекция преди дербито

Съперничеството

ЦСКА надделява над ЦСКА 1948 от 2021-а година насам. "Армейците" се намират в серия от пет поредни мача в родния елит без загуба от своя "червен съперник" (4 успеха, 1 реми). 1948 победи тима на Нестор Ел Маестро за последно в края на сезон 2020/21 с минималното 1:0 у дома. 

Треньорската битка

Без съмнение Нестор Ел Маестро има далеч по-голям опит от своя колега от другата страна - Николай Панайотов. Това ще бъде първото по-сериозно изпитание пред 28-годишния специалист, който тепърва трупа опит в треньорската професия, след като замени Атанас Рибарски на поста. 

Визитката на Ел Маестро е повече от позната на българската публика. Това е вторият престой на сърбина с английски паспорт на "Армията". 40-годишният специалист започна колебливо второто си пребиваване и със сигурност победа срещу "червения" съперник може да подсигури бъдещето му.

Ситуацията в класирането

След 8 кръга в Първа лига ЦСКА 1948 се намира на четвъртата позиция в класирането. Момчетата на Панайотов са с актив от 13 точки, 4 победи, 1 поражение и 1 равенство и имат 2 мача по-малко от останалите тимове. ЦСКА се намира с 4 места надолу в таблицата. Стартът на сезона на "армейците" бе колеблив. Воденият от Маестро тим е с 12 пункта в своя актив, 3 успеха, 3 равенства и 1 загуба.

Новодошлите в клуба

И двата български гранда направиха сериозна лятна селекция. ЦСКА се подсили с имена като Матиас Фаетон, Брайън Кордоба, Данило Асприля, Сейни Санянг, Емануел Шакич, Майкъл Естрада и Марин Орлинов, с които подсили своите редици.

От другата страна, селекцията в ЦСКА 1948 бе още по-мащабна. Талис, Руни Ева, Неделко Пишчевич, Аерон Зинга, Том Рапнули, Мики Орачев и още редица имена подсилиха "червения" тим, който цели ново класиране в челната тройка и участие в европейските турнири.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Димитър Бербатов направи предложение на управата на ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички