Да пропуснеш едно от най-скандалните "Вечни дербита": Всичко беше политика


Да пропуснеш едно от най-скандалните "Вечни дербита": Всичко беше политика
Снимка: https://cska.bg/

2425 0

Една от легендите на ЦСКА и българския футбол - Емил Костадинов, се върна през вече далечната 1985-а година, когато се изиграва един от най-паметните мачове между "червените" и Левски.

На 19 юни вечните съперници се срещат във финал за Купата на България. "Армейците" триумфират с 2:1, но двубоят беше белязан от неприятни сцени и огромни последствия.

След словестна и физическа саморазправа между футболисти от двата отбора родните грандове биват разформировани, а Христо Стоичков и Борислав Михайлов са наказани да не играят футбол до края на живота си. Костадинов обаче изненадващо пропуска мача и се разминава. Той частично разкрива причината за това пред "БЛИЦ".

"Бях предвиден да играя до последния момент, но треньорът Манол Манолов Симолията, и него Бог да го прости, ме извади от 11-те. Ако бях участвал във финала, сигурно и аз щях да бъда наказан", заяви Емил и коментира изключително суровите наказания на двете легенди.

"Почувствахме се много зле. За мен решенията бяха чисто политически. По това време така се действаше в държавата", призна той и отговори дали подобен режим отново да се върне в България.

"Не мисля, че това може да се повтори. Тогава такива бяха времената. Сега сме на съвсем друго ниво", завърши Емил Костадинов.

Ето кой според Костадинов е виновникът "червени" и "сини" да нямат титла от много години

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички