Д-р Мишо Илиев от БФС: Наказанието на Йомов може да е жестоко и да не подлежи на обжалване


Д-р Мишо Илиев от БФС: Наказанието на Йомов може да е жестоко и да не подлежи на обжалване
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3614 0

Секретарят към медицинската комисия към БФС д-р Михаил Илиев коментира случая с крилото на ЦСКА  Георги Йомов, който беше хванат с допинг. Според лекаря наказанието на 25-годишния футболист на „червените“ може да е жестоко.

След проверка от УЕФА след мача с Гьорче Петров се взима проба на случаен принцип. Жалко е, че се случва с перспективен играч. Тази информация, която излиза не я считам за 100% достоверна. Веществото, което се спекулира, може да докара жестоко наказание, което не подлежи на обжалване. За първи път ЦСКА си имат доктор, при добре построена защита, би могло наказанието да бъде до шест месеца. Това е грешка, но грешките се заплащат”, сподели д-р Илиев в предаването „Домът на футбола” по DIEMA SPORT. 

Имам информация, но не мога да ви я дам. Вярва се само на документи. Допинг наказание ще има. Въпросът е да се потърси причината. Допинг за пас и гол не е измислен. Жалко за момчето“, продължи той.

Да се надяваме на приличен изход, наказание ще има. УЕФА не вярва на сълзи. Видяхте как не приеха обжалването на Левски, защото един компромис води до още. Имаме силна връзка там. УЕФА казва кога ще се отвори „Б” пробата”, допълни д-р Илиев, който е бивш лекар на националния отбор на България.

А ето за кого се твърди, че е подвел Йомов за допинга.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички