Майкъла: Ако Георги Йомов наистина е взимал забранени вещества, това ще е голяма трагедия за имиджа на ЦСКА


Майкъла: Ако Георги Йомов наистина е взимал забранени вещества, това ще е голяма трагедия за имиджа на ЦСКА
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

9883 0

Бившият футболист на ЦСКА Георги Илиев коментира пред "Тема Спорт" възникналия казус с Георги Йомов, в чиято проба от месец юли бе открито забранено вещество. Правата на крилото са спрени за 90 дена, но го грози до 4-годишно наказание от УЕФА.

Майкъла се надява, че това е изолиран случай и няма да има и други провинили се "червени" играчи: "Ако се потвърди, че Йомов наистина е взимал забранени вещества, това ще е голяма трагедия за имиджа на ЦСКА. Силно се надявам, че дори и да е вярно, с положителна проба ще е само той, а не и някой от останалите футболисти. Това ще значи, че е действал самосиндикално и клубът не е отговорен за случилото се. Но и само той да е виновен, това е страхотно петно върху имиджа на ЦСКА. Все пак нека да изчакаме момчето да даде своето становище пред УЕФА, после оттам да излязат с решение и тогава да съдим. В България много обичаме да плюем още преди да знаем истината", започна Илиев, който коментира и информациите, че забраненото вещество е метаболит на тестостерона:

"Това вече би било много лошо. Тестостеронът е наистина сериозен допинг, за който органите следят много внимателно. Ако беше някой друг антибиотик можеше да се използва хипотезата, че някой доктор е виновен, но с този това обяснение няма да мине. Наистина най-лошото в цялата ситуация е, че той е състезател на ЦСКА. И вместо да се казва "Георги Йомов е с допинг", се казва "играч на ЦСКА е с допинг", "на "Българска армия" се приема допинг". Това е трагедията. Защото ръководителите на ЦСКА не са длъжни и няма как да следят всеки футболист какво прави в свободното си време. Те не са ментори или пъдари".

"Не са Гриша Ганчев, или Фичо, или Саша Илич виновни че Йомов е взимал нещо през главата на всички над него в клуба. Всеки трябва да си носи кръста. Никой професионален футболист, и то част от легендарен клуб, институция в българския спорт, не може да прави такива неща. Ако наистина се потвърди вината на Йомов, освен от УЕФА, той трябва да понесе много сериозно наказание и от ръководството на ЦСКА. Освен всичко друго това е и финансов удар по клуба. Той взима много сериозна заплата, за него беше платена трансферна сума и на Славия. Как ги оправдава? Клубът е ощетен по този начин, трябва да си търси неустойка за всички пропуснати ползи. Доколкото четох западни отбори се интересуваха от покупката този футболист, а сега може да изгори за 4 години…".

Георги Илиев е на мнение, че Йомов има футболни качества, но поведението му извън терена е в ущърб на самия него: "ЦСКА никога не е имал подобен футболист. В Левски преди години често се случваше да правят скандали, да ги хващат пияни, особено чужденците. Но сега Йомов само за няколко месеца произвежда втори шумен скандал. Има добри футболни качества това момче, но поведението му извън терена е в тежък ущърб както на самия него, така и на ЦСКА като институция. Но нека за изчакаме, може отново да измислят нещо и някой доктор да излезе виновен за всичко".

На въпрос дали ЦСКА ще усети липсата на този футболист, Майкъла отговори така: "Не особено. В последните месеци той не бе в много добра форма. А и ЦСКА разполага с качествен състав, има кой да го замести. Лошото е, че той бе един от малкото българи в титулярния състав. Сега твърд титуляр остава единствено Турицов. И това не е никак добре за ЦСКА и българския футбол, но за съжаление такива са реалностите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички