ЦСКА загуби още едно дело във ФИФА, ето за каква сума


ЦСКА загуби още едно дело във ФИФА, ето за каква сума
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2116 0

Бившият нападател на ЦСКА Гуидо ди Вани е спечелил делото, което води срещу клуба пред ФИФА. Аржентинецът е осъдил "червените" за 21 200 евро плюс 5% лихва от 2 септември 2015 г. насам, а клубът ще трябва да плати и глоба в размер на 2000 швейцарски франка.

Това е второ загубено от ЦСКА дело във ФИФА през тази година. Защитникът Сивард Спрокел осъди „червените“, но за много по-сериозната сума от 167 000 евро плюс лихвите от 2015 г. насам (б.а. над 325 000 лева). Тогава ЦСКА бе глобен от ФИФА с 15 000 швейцарски франка.

След получаване на решението за Ди Вани българският клуб има 30-дневен срок, в който да плати дълга и наложената глоба. Ако това не бъде сторено, световната централа нарежда на БФС автоматично да наложи забрана за регистрация на нови играчи, докато червените не се издължат. От ДК на ФИФА уведомяват, че при отказ на БФС да приложи санкцията, то България ще бъде извадена от турнирите под егидата на ФИФА, пише "Спортал". Решението може да се обжалва от ЦСКА пред КАС. По-рано днес пък от ЦСКА обявиха, че са преподписали с капитана си Петър Занев.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички