ЦСКА сломи Локомотив Пд и държи съдбата на титлата в своите ръце (ВИДЕО+СНИМКИ)


 ЦСКА сломи Локомотив Пд и държи съдбата на титлата в своите ръце (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

6683 0

ЦСКА изтръгна трудна, но сладка победа с 1:0 над гостуващия Локомотив Пловдив в среща третия кръг на шампионските плейофи. По този начин „червените“ отново излязоха на върха във временното класиране и продължават да мечтаят да детронират тоталния хегемон у нас Лудогорец.

В герой за армейците се превърна капитанът Юрген Матей. Той реализира скъпоценното попадение в 25 минута, като то дойде след изпълнение на корнер, което е едно от най-силните оръжия на тима през сезона. Попадението е дебютно за нидерландеца през този сезон.

Като цяло домакините стояха по-добре на терена, но трябваше да треперят до края. Буквално в последните секунди Бисмарк Чарлз вкара втори гол, но той бе отменен заради засада. Веднъж и гредата спаси „смърфовете“ след удар на Туфегджич.

Не мина и без спорни моменти. И двата отбора могат да се чувстват ощетени с по една дузпа. През първото полувреме такава не получи ЦСКА за фал срещу Махмутович. След почивката пък именно защитникът от Люксембург наруши правилата в пеналта срещу Димитър Илиев, но реферът Станимир Тренчев и ВАР не видяха основание да се отсъди удар от бялата точка.

Така ЦСКА отново излезе на върха в класирането с 80 точки. Лудогорец остава втори със 78, но и с мач по-малко. Локомотив Пд е шести с 50 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят на „Армията“ започна с натиск на ЦСКА. В 7-ата минута домакините бяха много близо до гола. Юга пробва успореден на голлинията пас, при което кълбото рикошира в тялото на Пиер Зебли и срещна и лявата греда. Последва разбъркване, а след изчистването топката се озова у Вион, който би от около 20 метра, но право в ръцете на Хоркаш.

В 11-ата минута Туфегджич шутира от над 20 метра, но стражът на пловдивчани улови.

ГОООЛ! ЦСКА откри резултата чрез капитана си Юрген Матей в 25-ата минута. Вион центрира от корнер, Туфегджич отклони на първа греда, където нидерландският защитник засече в мрежата – 1:0.

Малко след това Гарсес пропусна шанс да удвои. Гостите пък отговориха с неточен шут отдалеч на Джовани.

В 37-ата минута Бамба се озова сам срещу Хоркаш, но Паскалев се намеси. След това се оказа, че нападателят на армейците е бил в засада.

В 39-ата минута  Енес Махмутович   бе фаулиран в пеналта на Локомотив Пд. Съдията Станимир Тренчев обаче прецени, че контактът не е достатъчен за дузпа. ВАР пък не сигнализира за преразглеждане на ситуацията.

До почивката не се стигна до нови чисти голови положения.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът продължи в същото русло след почивката. „Червените“ бяха по-дейният отбор на терена.

В 54-та минута Линсдет попаде към Бамба. Нападетелят шутира, но все пак Хоркаш успя да спаси. Малко след това Бамба не успя да засече прострелен пас на Гарсес на метри от вратата.

Гостите изкараха голям късмет в 71-ата минута. Тогава  Лазар Туфегджич проби отляво, нахлу в пеналта, а шутът му разтресе левия страничен стълб.

Малко след това пловдивчани предявиха претенции за дузпа. Димитър Илиев се строполи в пеналта при съприкосновение с Махмутович. Съдията Тренчев, а след това и ВАР не видяха основание да отсъдят наказателен удар за гостие.

В 79-ата минута Юго получи в пеналта, преодоля Сегура, но от малък ъгъл не успя да прати топката във вратата. Минута преди изтичането на редовното време Назон не успя да засече топката на 2-3 метра пред вратата, но се оказа, че Гарсес е бил в засада.

В 5-ата минута на добавеното време Бисмарк Чарлс прати топката в мрежата на Хоркаш. Попадението му обаче бе отменено заради засада.

СЪСТАВИ

ЦСКА: 1 Густаво Бусато, 6 Християн Петров, 2 Юрген Матей, 22 Енес Махмутович, 19 Иван Турицов, 15 Тибо Вион, 21 Амос Юга, 11 Лазар Туфегджич, 7 Джонатан Линдсет, 30 Дауда Бамба, 10 Маурисио Гарсес

Локомотив Пловдив: 23 Динко Хоркаш, 50 Йосип Томашевич, 91 Хорхе Сегура , 4 Мартин Паскалев, 13 Матеус Да Силва, 6 Христо Иванов, 33 Георги Каракашев, 15 Пиер Зебли, 10 Джовани , 7 Бабакар Дион, 9 Ерик Сорга

ПРЕДИ МАЧА

ЦСКА ще преследва победи в оставащите 3 срещи до края на шампионата, за да се надява да триумфира с титлата. Първата от тях е срещу Локомотив Пловдив. В момента „червените“ са втори със 77 точки, като изостават с 1 от Лудогорец. Армейците извъртяха 2:2 именно с прекия си конкурент като гости в последния кръг.

Локомотив Пловдив на практика няма шансове да се пребори за евроквота. Хората на Александър Томаш доиграват сезона. „Черно-белите“ са шести с 50 точки. В последния си мач „смърфовете“ паднаха с 0:3 от Левски в Пловдив.

Локомотив Пловдив се явява нерядко костелив орех за ЦСКА. В редовния сезон „червените“ победиха на „Лаута“, но мачът на „Армията“ завърши наравно.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички