ЦСКА ще се откаже от идеята за българска селекция


ЦСКА ще се откаже от идеята за българска селекция

1045 0

Вицешампионът на България ЦСКА се е отказал от идеята за привличане само на родни играчи, като отново ще заложи на чуждестранна селекция, съобщава "Меридиан мач". Според информацията, "армейците" са взели това решение, защото цената на българите е твърде висока.

ЦСКА имаше желанието да привлича някои от най-големите таланти в Първа лига, но исканите суми за футболистите са се оказали твърде високи и дори "възмутили" хората от ръководството. Дават се примери с няколко играчи и цените, които са им поставили от клубовете.

Така "червените" искали играч на столичния Славия, но "белите" са готови да се разделят с него срещу 3 милиона лева. Смята се, че футболистът е 18-годишният полузащитник Филип Кръстев. Черно море, пък, не би се разделил с 19-годишния Мартин Минчев за сума под 2 милиона лева.

За всички свои млади таланти от Ботев (Пловдив) са поставили цена от минимум 1 милион лева. Това е принудило ЦСКА отново да търси чуждестранна селекция и да не разчита на родни кадри, допълва информацията.

Важно е обаче да се отбележи, че "червените" имат редица перспективни млади футболисти от школата, като някои от тях са и под наем, от който ще се завърнат през лятото. А един от наложилите се българи в клуба - Валентин Антов, призна, че иска Левски да остане в елита, за да има "вечно дерби".

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Амос Юга - футболистът-пощальон, на чиято мечта попречи Юмтити от Барселона

ЦСКА отново привлече интересни играчи, като на фокуса ни е френският халф Амос Юга. Кариерата му е изпълнена...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама