ЦСКА ще се опита да защити 2 рекорда, до които Лудогорец е близо


ЦСКА ще се опита да защити 2 рекорда, до които Лудогорец е близо
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

1593 0

Голямото дерби на кръга в Първа лига противопоставя трeтия във временното класиране ЦСКА срещу хегемона у нас Лудогорец. Освен за място в европейските клубни турнири обаче, "червените" ще имат и допълнителен стимул.

Те ще се опитат да защитят два свои рекорда отпреди години, към които "орлите" устремено летят. Единият е да останат единственият отбор без загуба в най-високото ниво на футбола у нас при поне 30-кръгов шампионат. Това е постигнато от "армейците" през сезон 2007/08, когато имат 24 победи и 6 равенства.

До момента Лудогорец има 20 победи и 8 равенства, като са много близо до това да повторят постижението на днешния си съперник. Другото голямо постижение на "червените" е най-дългата серия без загуба в първенството. Между 20 март 1988 г. и 3 май 1989 г. те записват 36 мача без загуба (25 победа и 11 равенства).

В момента Лудогорец се намира в серия от 33 двубоя без поражение (22 победи и 11 равенства), като последният път, в който загуби, бе на 26 април 2019 г. от Черно море с 1:2 във варна. А къде да гледаме двубоя между ЦСКА и Лудогорец?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички