Славия обърна Левски и изравни ЦСКА по точки в класирането, Европа е близо


Славия обърна Левски и изравни ЦСКА по точки в класирането, Европа е близо
Снимка: Оф. сайт на Левски

11325 0

Славия направи пълен обрат срещу Левски и спечели с 2:1 като гост в столичното дерби от Първа лига. "Белите" изоставаха с 0:1 на полувремето, но след това реализираха две попадения и осъществиха обрата.

Така играчите на Златомир Загорчич събират 52 точки, колкото има и третият ЦСКА, който е с мач по-малко. Левски остава втори с точка повече. До края на първенството Славия играят срещу Берое (08.07) и Лудогорец (12.07), докато Левски - срещу Лудогорец (08.07) и Локомотив Пловдив (12.07).

Борбата за местата, които дават право на участие в европейските клубни турнири, се очертава да бъде изключително успорвана. Припомняме, че вторият в крайното класиране си осигурява директно участие, докато третият ще трябва да премине през бараж срещу отбор от втората 8-ца. За тях ще се борят Левски, Славия и ЦСКА, като Локомотив (Пловдив) вече си осигури участие чрез спечелената Купа на България.

СЪСТАВИ:

Левски: Георги Георгиев, Деян Лозев, Холмар Ейолфсон, Мартин Райнов, Иван Горанов, Илия Юруков, Ивайло Найденов, Франко Мазурек, Станислав Иванов, Паулиньо, Найджъл Робърта

Славия: Антонис Стергиакис, Петър Патев, Емил Виячки, Андреа Христов, Христо Попадийн, Венцислав Бенгюзов, Янис Карабельов, Филип Кръстев, Галин Иванов, Радослав Кирилов, Цветелин Чунчуков

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 9-ата минута Левски имаше страхотен шанс да вкара гол. Паулиньо подаде добре отляво, след което се стигна до два индивидуални сблъсъка в наказателното поле на Славия, но "белите" защитници добре блокираха своите съперници и не се стигна до опасен удар. Робърта, падайки, бутна топката встрани от вратата.

4 минути по-късно Славия отговори подобаващо. Бенгюзов засече центриране от ъглов удар, като бе оставен напълно непокрит от непосредствена дистанция. Въпреки това, стреля право в Георгиев, който успя да отрази удара.

В 16-ата минута отново Левски имаше шанс да се разпише. Този път Деян Лозев добре напредна и от границата на наказателното поле стреля по земя към ъгъла на вратата, но Стергиакис сгреши.

17' - 1:0! След ъглов удар се стигна до меле в наказателното поле на Славия. Стергиакис изби лошо топка в свой съотборник, а от него тя се отклони в Станислав Иванов, който на метър от опразнената врата нямаше как да сбърка и извежда своя отбор напред.

След попадението момчетата на Георги Тодоров продължиха да са по-активни на терена, като се откриха ситуации пред Робърта и Паулиньо. В крайна сметка обаче друго 100%-ово положение нямаше. Чак в края на първото полувреме Славия погледна по-смело и успешно в предни позиции, но не създаде нищо по-опасно и не съумя да върне гола пасив.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Първата по-интересна ситуация през второто полувреме се превърна в гол, след като в 65-ата минута Ивайло Димитров направи резултата 1:1. Той засече по перфектен начин центриране от ъглов удар на Георги Йомов и не остави никакви шансове на Георги Георгиев. Така двама играчи, появили се като резерви, взаимодействаха за гола.

В следващите минути първо "сините", а след това и "белите" имаха страхотни шансове за гол. Тодоров от Левски получи добър пас от Станислав Иванов, но се забави твърде много и бе затворен от противников защитник и Стергиакис.

Секунди по-късно новата придобивка на Манчестър Сити - Филип Кръстев, излезе сам срещу вратаря на Левски, задмина го, но след това бе твърде встрани в резултата, а и бе затворен, като не успя да стреля в мрежата.

85' - 1:2! Пълен обрат за Славия, след Кръстев този път реализира. Той пое топката и напредна добре като премина двама играчи на Левски и стреля през Холмар Ейолфсон.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В момента "сините" са на второ място с 53 точки, а Славия е пети с 49 точки. Левски ще се опита да се възползва от самочувствието, което спечели при успеха срещу Берое в Стара Загора и да стигне до втора поредна победа. Евентуален успех срещу Славия в не малка степен ще представлява огромна крачка към бетонирането на мястото в евротурнирите за "сините".

Наставникът на Левски обаче има доста проблеми около състава. Най-вече след напускане на Хали Тиам, Филипе Нашименто, както и Дени Алар, и Милан Миятович, като големият проблем е в средата на терена, тъй като Симеон Славчев пък е контузен. Добрата новина е, че в групата попадна Станислав Иванов, който страдаше от контузия. Наставникът на Славия Златомир Загорчич няма да може да разчита на трайно контузения Дарко Тасевски и наказаните Милен Гамаков и Калоян Кръстев, но всички останали са на линия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички