ЦСКА се интересува от още един бразилски нападател


ЦСКА се интересува от още един бразилски нападател
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1664 0

Бразилският нападател Фелипе Сарайва е поредният офанзивен футболист, който е свързван с трансфер в ЦСКА. Информацията за интерес на българския тим към 22-годишният нападател публикува журналистът Лукас Росафа в социалната мрежа Twitter.

От публикацията става ясно, че Ботафого и Фигейрензе също са водели преговори със Сарайва, но така и не се е стигнало до разбирателство за личните си условия на играча.

Към момента той е свободен агент и може да премине на Армията без трансферна сума. До 27 юни той е защитавал цветовете на елитния Понте Прета, докато през миналия сезон е играл под наем в Ботафого. Сарайва е юноша на Сао Пауло, като е изиграл 66 мача и е отбелязал 5 гола за Понте Прета.

По данни на Росафа, ФК Рига, Аполон Лимасол и ЦСКА се интересуват от услугите на 22-годишния нападател. Предполага се, че фаворит за подписа на бразилеца засега е Аполон Лимасол, който предлага сериозно възнаграждение от 40 хиляди евро на месец на играча.

Агентът на Сарайва – Фабио Аугусто признава, че нападателят предпочита да напусне бразилския футбол и да се опита да развие кариерата си в Европа, по подобие на много други свои именити сънародници.

Към 22-годишният футболист не липсват предложения, но като проблем се явяват личните му условия, защото има твърде високи финансови претенции, които отказват кандидатите за подписа му. Все пак Фабио Аугусто не изключва възможността нападателят да се завърне в Понте Прета.

Преди няколко дни пък „Rede Coxa“ съобщи, че от ЦСКА е отправено запитване към Коритиба за правата на нападателя Уелисол. Идеята на ръководството на "червените" е било да го разменят с друг футболист.

През тази година Уелисол не се наслаждава на впечатляваща статистика, като има 13 мача за Коритиба, в които се е разписал само веднъж. Той има контракт с клуба до лятото на 2021 година, като се очаква бразилците да го продадат, защото иначе съществува възможност да го изпуснат без пари. Очакванията са в следващите дни да има развитие по сделката.

Само преди ден пък от "червения" клуб обявиха, че имат двама играчи, които са с коронавирус - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички