Лудогорец, ЦСКА и Локо (Пд) със златен шанс да изстрелят България в топ 20


Лудогорец, ЦСКА и Локо (Пд) със златен шанс да изстрелят България в топ 20
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

3971 0

Българският клубен футбол регистрира сериозен скок в класацията на УЕФА при страните в клубния футбол, след като представянето на нашите тимове в последните години праща България на 23-о място по коефициент на Стария континент. 

Не само представянето обаче е от значение, защото от този сезон в общия коефициент на страната ни не влиза сезон 2015/16, който беше най-слабият за родните представители в последните десетина години. Тогава събраният коефициент беше 1.000, на което се дължеше и 27-ата позиция доскоро на българския клубен футбол. 

В последните години средният коефициент на страната ни е малко над 4.00 и в момента българските отбори имат шанс да изстрелят България в топ 20 в Европа. За целта обаче ЦСКА, Лудогорец и Локомотив (Пловдив) трябва да продължат силното си представяне в европейските клубни турнири през този сезон. "Орлите" вече са класирани за третия предварителен кръг, докато ЦСКА ще трябва да се изправи срещу БАТЕ, за да се класира напред. Най-тежка е задачата на "смърфовете", които играят срещу Тотнъм. 

В момента в подреждането на УЕФА зад България са страни като Полша, Румъния, Словакия, Словения, Азербайджан и други. 

Що се отнася до жребия в Лига Европа, БАТЕ има солидна история срещу българските тимове, отстранявайки Левски и Литекс, но грандът от Беларус е сериозно уплашен от класата на ЦСКА в момента (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички