ЦСКА с категорична позиция за "Българска армия" - опроверга твърдения


ЦСКА с категорична позиция за "Българска армия" - опроверга твърдения
Снимка: Lap.bg/ Ivan S. Ivanov

1539 0

От ЦСКА използваха своите социални мрежи, за да внесат яснота около казуса, свързан със стадион "Българска армия" в последните няколко дни. По-рано през седмицата се появиха информации, че "червените" използват без да плащат своя стадион след анекс, сключен между клуба и държавата, но те опровергаха тези твърдения.

Ето позицията на ЦСКА без редакторска намеса:

Опровержение на некоректната информация относно Анекса за нов стадион

След като анексът, сключен между ЦСКА и държавата, беше разчетен некоректно и създаде неправилни внушения, бихме искали да внесем яснота по казуса, който засяга хиляди “армейци” и е от голям обществен интерес.

1️⃣ В анекса, сключен между държавата и клуба, двете страни се споразумяват до 01.03.23 г. ЦСКА да изготви цялостен инвестиционен проект, въз основа на който да бъде издадено валидно разрешение за строеж на новото съоръжение. Уточняваме - НА НАШ РИСК И ЗА НАША СМЕТКА - без да имаме каквато и да било сигурност, че ще получим разрешение за строеж.

2️⃣ЦСКА поема задължението да предостави посочения проект на държавата.

3️⃣И още - според анекса, ще заплатим всички разноски и дължими плащания към избраните чуждестранни и български архитектурни бюра. Ще заплатим изцяло всички държавни и общински такси за разглеждането и одобрението на проекта.

4️⃣И тъй като се заговори с числа - стойността на всичко това е ШЕСТ МИЛИОНА лева. В цифри - 6 000 000 лв. Казано иначе - сума, която ЦСКА ще вложи за инвестиционен проект, който ще предостави на държавата, без гаранции за времето след евентуално издаване на разрешение за строеж.

5️⃣Сумата за наеми, която държавата отлага до 01.03.23 г., но не отменя като ангажимент за клуба, възлиза на 500 000 лв. С други думи - 1/12 от инвестицията, която ще направим през това време.

След като стана въпрос за опрощаване и инвестиции, нека припомним и вложеното дотук в базите на ЦСКА:

1️⃣ ~ 3,3 милиона БЕЗ ДДС в наеми и такси

2️⃣ ~ 5 милиона инвестиции в подобрение на инфраструктурата

❗️И не на последно място бихме искали да напомним, че за изграждането на нов, модерен стадион в центъра на София, на мястото на рушащото се в момента съоръжение, ЦСКА ще вложи само и единствено собствени средства и средства, осигурени от инвеститори. Клубът не иска и няма да поиска нито една стотинка помощ от държавата.

А колко нови иска Илич в ЦСКА през зимата, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Висша лига

"Отвличания, грабежи и корупция: Откъде са парите на Роман Абрамович - разследване"

Руският олигарх Роман Абрамович продължава да бъде едно от най-обсъжданите имена във Великобритания. Собственикът...

Реклама
Най-четени новини

виж всички