ЦСКА с честитки към две легендарни фигури, свързани с "червения" клуб


ЦСКА с честитки към две легендарни фигури, свързани с "червения" клуб
Снимка: CSKA.bg Lap.bg Колаж: Sportlive.bg

1760 0

ЦСКА не пропусна да отбележи празниците на две исторически фигури, свързани с "армейската" идея. Клубът честити рождените дни на бившия си треньор Христо Янев и най-великия български боксьор - Кубрат Пулев, който е продукт на "червената" академия.

Янев ръководи 31-кратните шампиони в един от най-трудните, но и романтични сезони в историята на тима. Той поема ЦСКА през 2015 г., а само година по-късно прави немислимото, триумфирайки със състав от Трета лига в Купата на България пред близо 40 000 запалянковци на стадион "Васил Левски".

Честитката за Янев

"Армейци,

днес бившият футболист и треньор на ЦСКА Христо Янев празнува своя 44-и рожден ден.

Той има 148 мача с червената фланелка, в които отбеляза 54 гола, както и 8 мача и 3 гола за националния отбор на България. Христо Янев става шампион на страната с ЦСКА през 2003 и 2005 година. Той е Футболист номер 1 на ЦСКА за 2005 година.

През 2015 година става старши треньор на мъжкия отбор. Янев изведе тима до трофея в турнира за Купата на България през 2016. В началото на сезон 2016/2017 година той напусна клуба. През януари 2018 се завърна в тима като скаут към мъжкия отбор. На 1 май 2018 година беше назначен за старши треньор на ЦСКА и води армейците до края на сезона.

Пожелаваме на Христо Янев здраве, щастие, успехи и много късмет", написаха на клубния си уебсайт "армейците".

ЦСКА не пропусна и Кубрат Пулев

Честитка получи и най-добрият български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев. Той стартира своя път именно от "червената" школа и неведнъж е показвал симпатиите си към отбора.

"Армейци,

днес най-добрият български професионален боксьор, който е възпитаник на ЦСКА - Кубрат Пулев, празнува своя 42-и рожден ден.

Той започва боксовата си кариера на 13-годишна възраст в ЦСКА, като преди това е тренирал футбол. През 1998 година е привлечен в националния отбор на България, след като зад гърба си вече има много отличия от детски и юношески състезания. През 2002 година Кубрат печели първото си голямо отличие - Купа „Странджа". През 2005 завоюва бронзов медал от Световното първенство в Китай, а през 2006 - и от Европейското в Пловдив. Участва и на Летните олимпийски игри в Пекин през 2008 г. и няколко месеца след това става европейски шампион в Ливърпул в категория над 91 килограма.

От 2009 година Кубрат Пулев е професионален боксьор. До момента Кобрата, както е известен той, има изиграни 31 мача на професионалния ринг, като е спечелил 29 от тях (16 с нокаут) и е допуснал само 2 загуби.

Пожелаваме на Кубрат Пулев здраве, щастие, късмет и още много успехи"!

"Армейците" се подготвиха и за собствения си юбилей с куп изненади за своите привърженици.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички