ЦСКА представи "достоверна информация" за новата "Армия" и успокои феновете


ЦСКА представи "достоверна информация" за новата "Армия" и успокои феновете
Снимка: Кристиан Гърев

4030 0

Ръководството на ЦСКА използва социалните мрежи, за да внесе яснота около последните събития, свързани с очакваната пълна реконструкция на стадион "Българска Армия"!

През последните дни се появиха информации, че пред "червените" има някои пречки около реализирането на грандиозния за родните мащаби план за "Армията", който пряко е съчетан с целите и интереса на държавата.

Днес се е провела среща между представители на 31-кратните шампиони, в лицето на които попада и новият собственик Данаил Ганчев, както и членовете на Столичния общински съвет. Пред тях е била представена идеята за "връщане на 20 декара зелени площи на парк Борисова градина".

От "Армията" излязоха с конкретна информация за всички действия от последните дни и седмици, които са свързани с изграждането на "Българска Армия" и обясниха, че няма как да прескачат срокове и процедури, дори и всичко около проекта да е наред.

Официалната информация

"Достоверна информация относно новия стадион на ЦСКА

Днес запознахме Столичния общински съвет с предложението ни за връщане на 20 декара зелени площи на парк Борисова градина. На провелата се среща между председателя на СОС г-н Георги Георгиев, председателя на постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори г-жа Лорита Радева, Данаил Ганчев и арх. Цветан Петров официално запознахме представителите на Столична община с намеренията ни да върнем за свободно ползване от гражданите на София около 45% от прилежащите към ст. “Българска армия” зелени площи, намиращи се пред съоръжението. Намеренията ни са парковата среда пред новия ни дом, възлизаща на 20 декара, да бъде облагородена и да се вписва естествено в заобикалящата я околност. Председателят на общинския съвет Георги Георгиев приветства идеята за увеличаване на парка, който е отворен за гражданите, като пое ангажимент веднага, след като се произнесат НИНКН и РИОСВ проектът да бъде разгледан от съвета, както предвижда законът. Общинските съветници ще се произнесат в спешни срокове след като държавните институции си свършат работата. Проектът беше представен пред и одобрен от проектанта на подробния устройствен план на Борисовата градина - арх. Атанас Ковачев, с когото беше съгласувана визата.

Използваме момента и да внесем яснота относно разнопосочната информация за предприетото до момента.

На 20.03.2023 г. беше стартирана процедурата в РИОСВ София. На 19.04. бяхме уведомени, че трябва да подготвим допълнителни документи по Приложение № 2 към чл. 6 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда. На 19.05.2023 г. отново в РИОСВ София беше подадена поисканата информация във връзка с подробната процедура, която изготвихме в изключително кратки срокове. В изпълнение на законови разпоредби процедурата беше оповестена по надлежния ред. За съжаление, няколко часа преди изтичане на крайния срок, бяха входирани и 20 идентични жалби с един същ довод, абсолютно неприложим за проекта, неаргументиран и незащитим. Вярваме, че няма възможност да бъде взето решение в наш ущърб, но въпреки това, трябва да изчакаме необходимия срок, който допълнително бави процедурата.

На 02.05.2023 г. подадохме за съгласуване визата за реконструкцията на стадион “Българска армия” в НИНКН към Министерството на културата.

На 10.05.2023 г. също подадохме в НИНКН към Министерството на културата и визата за благоустрояване на прилежащото пространство на стадиона.

Предприели сме всички стъпки, за да осъществим мечтата на хиляди „армейци“. Онова, което зависи от нас, се осъществява навреме и прозрачно. Бихме искали обаче да наблегнем на това, че не можем да прескочим съществуващите срокове и процедури, както и всички действия на недоброжелателите, целящи едно – да ни попречат да осъществим реконструкцията на ст. Българска армия", написа ръководството на ЦСКА в социалните мрежи.

Вижте кой скоро може да поеме академията на ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички