ЦСКА официално изпусна срока за титуляр, но задържа Назон за началото на сезона


ЦСКА официално изпусна срока за титуляр, но задържа Назон за началото на сезона
Снимка: Lap.bg

6251 0

От ЦСКА не са се възползвали от възможността да откупят правата на Маурисио Гарсес от третодивизионния бразилски Бруске за 650 000 долара. Тази опция бе залегнала в договора за преотстъпване на нападателя, но изтече вчера, 15 юни.

Окончателното решение - следващата седмица

"Червените" все пак могат да задържат Гарсес, но само при положение, че Бруске приеме оферта, която е над два пъти по-ниска от въпросните 650 000 долара, записани в договора му за откупуване, пише "Тема спорт". Бруске се намира в сериозна финансова криза и се надява именно чрез продажбата на Гарсес да вкара свежи средства в клубната хазна. Окончателна яснота по въпроса ще има през следващата седмица. Гарсес пристигна в ЦСКА в началото на 2022 година, а през този сезон записа общо 40 участия във всички турнири, в които се отчете с 12 попадения.

Ситуацията с Назон

Друг играч на ЦСКА, чието бъдеще е под въпрос е Дюкенс Назон. От клуба обаче са решили да не бързат с продажбата му, въпреки че имаше информации за раздяла до края на летния трансферен прозорец. От клуба смятат да привлекат поне двама нови нападатели, но те ще се нуждаят от време за адаптация.

Именно затова се очаква Назон да стартира сезона и да се стигне до продажба в по-късен етап от лятото. Той няма да започне подготовка с ЦСКА, тъй като е ангажиран с участието на Хаити на Голд Къп. Турнирът в САЩ стартира на 24 юни, а Назон и компания ще имат мачове най-малко до 2 юли.  Очаква се ЦСКА да предложи нов договор на един от вратарите си - Димитър Евтимов, въпреки че е резерва на Густаво Бусато.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички