ЦСКА поздрави най-младия капитан в историята си Валентин Антов


ЦСКА поздрави най-младия капитан в историята си Валентин Антов
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2982 0

ЦСКА честити 22-ия рожден ден на един от най-големите таланти на своята школа Валентин Антов. "Армейците" си припомниха богатата визитка на перспективния бранител с червената фланелка.

Антов е кадър на академията на ЦСКА. Той държи рекорда за най-млад капитан в историята на 31-кратния шампион на България. Едва на 14 години (през 2015 г.) защитникът получава лидерската лента в един от най-романтичните сезони в историята на "армейците".

Ето какво написаха от клуба на своя уебсайт:

"Армейци,

днес бившият футболист на ЦСКА Валентин Антов празнува своя 22-и рожден ден.

Той е част от тима ни от есента на 2007 година, когато започва тренировки в детско-юношеската школа на клуба. Антов се превърна в най-младия капитан в историята на първия отбор, след като получи лентата от Божидар Чорбаджийски в приятелския двубой срещу Вихрен (Сандански) през юли 2015, когато беше едва на 14-годишна възраст. През последвалия сезон той записа мачове в турнира за Купата на България и във "В" група, преди да получи тежка контузия, която лекуваше в продължение на 8 месеца. След завръщането си на терена, Валентин Антов игра и за дублиращия отбор във Втора лига, а като капитан на ЦСКА U19 вдигна трофея в Елитната група през 2017 година.

През юни 2017-та Антов започна подготовка с първия отбор. Армеецът записа своя официален дебют в Първа лига на 14 април 2018 година срещу Верея при победата с 5:1 на "Армията". Дебютът му в евротурнирите беше срещу Рига на 12 юли 2018-та на "Българска армия", когато започна като титуляр. Валентин Антов изиграва общо 95 мача за първия тим на ЦСКА, в които реализира три попадения.

Той е неизменна част от всички национални гарнитури, като на 25 март 2019г. дебютира за "А" националния отбор при равенството 1:1 срещу Косово.

Избран е за най-проспериращ млад футболист на България за 2018 година.

В момента националът на България защитава цветовете на италианския елитен отбор Монца.

Пожелаваме на Валентин Антов здраве, щастие, късмет и още много лични и професионални успехи"!

Ето как неотдавна Антов се нареди до големия Върджил ван Дайк

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички