ЦСКА потрепери, но го стори: Влезе в серия и нанесе загуба №100 за Ботев Пловдив на ”Колежа” (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)


ЦСКА потрепери, но го стори: Влезе в серия и нанесе загуба №100 за Ботев Пловдив на ”Колежа” (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)
Снимка: LAP.bg

9355 0

ЦСКА постигна третата си поредна победа, след като спечели визитата си на Ботев Пловдив с 2:1. Двубоят бе част от десетия кръг на Първа лига. За столичани това бе първо гостуване на новия “Колеж”, а поражението за “жълто-черните” бе стотно у дома, 13 са от “армейците”. 

В герои за победителите се превърнаха Джонатан Линдсет (гол във второ поредно гостуване) и Дюкенс Назон от дузпа, реализирал шестия си гол от началото на сезона в Първа лига. Те реализираха съответно в 21’ и 66’, а Балоянис бе върнал временно интригата в 79-ата минута след асистенция на Попов.

Срещата бе изпълнена с куп спорни ситуации, а в крайна сметка главният арбитър Георги Давидов показаха 7 жълти картона, 4 от които за гостите. Само през първото полувреме възпитаниците на Ел Маестро имаха претенции за дузпа, а попадение на Туруцов бе отменено поради засада.

През второто полувреме едно от най-запомнящите се неща бе 11-минутното добавено време, породено от спиранията на играта заради пиротехниката на домакинските фенове. И то обаче не бе достатъчно за изравняване на резултата от “жълто-черните”. 

В крайна сметка ЦСКА постигна трета поредна победа след тези срещу Берое и ЦСКА 1948. Той се изкачва до третото място във временното класиране с 18 точки и 9 изиграни двубои. На “армейците” им предстои домакинство на Локомотив София през седмицата.

Пред тях е Черно море с 24 точки и Локомотив Пд с 25. Ботев Пд пък остава 11-и с 9 точки след 10 двубоя и му предстои гостуване на Черно море.

Първо полувреме

През първите 10 минути домакините контролираха кълбото през 56% от времето. Ясно ли личеше, че "канарчетата" ще опитат да притеснят съперника си от самото начало чрез агресия. Кълбото често бе печелено от домакините чрез действия на ръба на позволеното. 

Първият точен удар бе на Тобиас Хайнц от сериозна дистанция и не създаде опасност пред Ханкич. Още преди да е изминал и първия четвърт час Минков се оказа в наказателното поле с кълбо в крака, но се е откри негов съотборник, с когото да комбинира. Поради тази причина пусна по-силно подаване по диагонал, преминало около страничния стълб на Бусато.

ГОЛ! В 21-ата минута Джонатан Линдсет се възползва от факта, че се оказа забравен в наказателното поле и реализира във вратата на Ханкич. Скандинавецът бе намерен от Фаетон с ниско центриране на стрелкова позиция и вкара във второ поредно гостуване след това на Берое - 0:1!

След изминаването на първия половин час от дербито се стигна до съмнения за неотсъдена дузпа. Голямата звезда на ЦСКА от началото на сезона Тобиас Хайнц бе съборен в наказателното поле от Ханкич, след като игра с топка, но Давидов не направи ясен знак. 

Имаше леко забавяне около подновяването на играта, но ВАР също не даде сигнализира на главния съдия от Велико Търново. В 35' Нади бе заменен принудително от Карабельов.

40' роди изключително спорна ситуация пред вратата на Ханкич. Първо Назон успя да нацели десния страничен стълб на съперниковата врата, след което Кареасо успя да достигне първи до топката. Той моментално намери Турицов, който удвои преднината. 

Страничният арбитър веднага отсъди, че е имало засада, което вбеси колумбиецът и си изкара жълт картон за репликиране. След преразглеждане на ситуацията стана ясно, че действително играчът е бил в нередовна позиция. 

В 4-минутното добавено време се стигна и до принудителна смяна за гостите - тогава се наложи Браян Кордоба да бъде заменен от Мено Кох след проблеми в аддукторите.

Вижте куриозният начин, по който колумбиецът бе заменен!

Второ полувреме

Още в началото на втората част играта бе спряна за известен период, след като домакинските привърженици запалиха много пиротехника. Подобен бе и сценарият след точно час игра. Всичко това предизвествяваше сериозно добавено време. 

В минималното игрово време от второто полувреме към 63-ата минута - статистиката сочеше, че двата тима са си поделили притежанието на топката, но се се стигна до нищо опасно. 

След подновяването на играта и първия корнер за "червените" от началото на двубоя - кълбото срещна ръката на Бароан и това моментално направи впечатление на Волен Чинков - ВАР-арбитър на срещата. 

Последва и преглед на Георги Давидов, след което отсъди дузпа в 66-ата минута. С нейното изпълнение се нагърби Дюкенс Назон. 

ГОЛ! Хаитянинът не се залъга по действията на Ханкич и избра лявата посока. Неговият мощен удар се оказа неспасяем за австрийския страж. 0:2!

В 72' Бароан се озова на стрелкова позиция, след като пое пас от сериозна дистанция. Последвалият удар обаче се оказа неточен и Бусато запази вратата си. 

ГОЛ! В 79' Балоянис наказа гостите за по-пасивната им игра през последните минути. Новото попълнение от южната ни съседка получи подаване от Попов, за да върне интригата - 1:2!

След всичките спирания през второто полувреме - съдийската бригада даде общо 11 минути добавено време на двубоя. 

Стартови състави

Ботев Пловдив: Ханкич, Там, Попов, Бароан, Етоо, Акере, Минков, Конте, Перера, Точукву Ннади, Балогианис;

ЦСКА: Бусато, Кордоба, Петров, Юга, Кареасо, Линдсет, Хайнц, Вион, Турицов, Фаетон, Назон;

Преди мача

През миналия сезон "армейците" не срещнаха проблеми срещу пловдивчани и победиха в двете срещи. Те гостуваха в Коматево около своя сложна серия, но се наложиха с 1:0, а през пролетта резултатът на "Армията" бе 3:1.

Сега обаче Ботев започва да влиза в положителна серия и няма поражение в последните три срещи - победи над Етър и Славия, както и реми при визитата на Лудогорец. Около ЦСКА обаче също се случва нещо любопитно. 

Възпитаниците на Ел Маестро играят атрактивен футбол при последните си две срещи с Берое и ЦСКА 1948, а междувременно разпиляха Литекс с 5:1 в контрола. Вижте какво се случи при последното гостуване на ЦСКА на "Колежа"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички