Джарета обяви предстояща среща в българския футбол за паузата


Джарета обяви предстояща среща в българския футбол за паузата
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1180 0

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета съобщи, че в петък, 20 март, ще има среща в българския футбол, на която ще се разисква как ще се процедира с родния шампионат. Както е известно, БФС обяви, че спира българския шампионат до 13 април заради пандемията с коронавирус. Според Джарета, на тази среща спирането на Първа лига ще бъде потвърдено.

"Можем да тренираме, като държим дистанция, но такова трениране е много трудно в контактен спорт като футбола. Не съм съгласен с този начин на трениране, защото смятам, че трябва да спре напълно. Трябваше да спре всичко по-рано, сега виждаме много заразени играчи, които от своя страна пренасят вируса наоколо. Проблемът е подценен, тъй като поставя футбола пред много важни неща като общественото здраве", заяви директорът пред радио "Tutto Mercato Web".

"Ако първенството не приключи, не мисля, че телевизиите ще изплатят нормалните компенсации на отборите и тази ситуация може да убие малките отбори. Клубовете, които оцеляват без тези средства, са много малко в Серия А, камо ли във второстепенните лиги. Трябва да мислим и за тези, които работят в аматьорския спорт", допълни италианецът. А каква тежка прогноза направи той за ситуацията с коронавируса в България вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Продукт за 200 милиона: Какво в цифри е Антъни Джошуа за британския бокс?

Предвид своята популярност и високия си коефициент на успехи в битки, при това на успехи с нокаут, не е изненада,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама