Джарета обяви предстояща среща в българския футбол за паузата


Джарета обяви предстояща среща в българския футбол за паузата
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1776 0

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета съобщи, че в петък, 20 март, ще има среща в българския футбол, на която ще се разисква как ще се процедира с родния шампионат. Както е известно, БФС обяви, че спира българския шампионат до 13 април заради пандемията с коронавирус. Според Джарета, на тази среща спирането на Първа лига ще бъде потвърдено.

"Можем да тренираме, като държим дистанция, но такова трениране е много трудно в контактен спорт като футбола. Не съм съгласен с този начин на трениране, защото смятам, че трябва да спре напълно. Трябваше да спре всичко по-рано, сега виждаме много заразени играчи, които от своя страна пренасят вируса наоколо. Проблемът е подценен, тъй като поставя футбола пред много важни неща като общественото здраве", заяви директорът пред радио "Tutto Mercato Web".

"Ако първенството не приключи, не мисля, че телевизиите ще изплатят нормалните компенсации на отборите и тази ситуация може да убие малките отбори. Клубовете, които оцеляват без тези средства, са много малко в Серия А, камо ли във второстепенните лиги. Трябва да мислим и за тези, които работят в аматьорския спорт", допълни италианецът. А каква тежка прогноза направи той за ситуацията с коронавируса в България вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички