ЦСКА отнесе тежко поражение в Швейцария


ЦСКА отнесе тежко поражение в Швейцария
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

7705 0

Само преди седмица ЦСКА записа невероятно представяне в дефанзивен план, след като удържа 0:0 в Рим срещу Рома и дори имаше шанс да спечели срещата. Тогава "червените" стояха изключително стабилно срещу италианския гранд, но 7 дни по-късно сякаш липсата на Петър Занев беше ключова и "червените" записаха най-тежката си загуба в Европа през този сезон. Само за 34 минути игра "червените" допуснаха 3 гола в гостуването си на Йънг Бойс и швейцарците се поздравиха с успех с 3:0 над българския гранд. 

Дефанзивният вал на Даниел Моралес тотално разочарова, след като още в 3' след ужасяваща грешка на Матей и Валентин Антов Мамбимби се озова сам срещу вратаря и реализира за 1:0. В 18' поредната грешка на защитата доведе до 2:0, след като Сюлеймани размина Матей изключително лесно в наказателното поле и преодоля вратаря. В 32' пък Мамбимби реализира 2-ия си гол след страхотен пас в наказателното поле, а защитниците на ЦСКА сякаш бяха забравили за младия стрелец на Йънг Бойс. 

Единствено Бусато заслужава похвали за представянето си в мача, след като особено през първото полувреме направи всичко по силите си разликата да не е повече от 2 гола, спасявайки 2 сигурни гола на швейцарците. През втората част той остана на ниво и това беше и причината за липсата на нови голове в неговата врата. В атака "червените" бяха много анемични, но все пак имаха шансове при 1:0 и 3:0 за гол, но те бяха опропастени от Соу, Пеняранда и Йомов. 

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА ЙЪНГ БОЙС - ЦСКА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 3' домакините откриха резултата. При далечен пас към наказателното поле защитниците на ЦСКА увиснаха и младият Мамбимби пое топката, напредна към малкото наказателно поле и с прекрасен удар над вратаря се разписа за 1:0. 

Цяло чудо е, че в следващите минути домакините не водеха с 3:0. Веднага след гола Валентин Антов допусна нова грешка, която можеше да е фатална. Той загуби топката в наказателното поле, а Мамбимби можеше да отбележи, но Бусато го спря. В 6' пък Фаснахт също стреля много опасно от близка дистанция, но отново стражът на ЦСКА се отчете с брилянтна намеса! 

След първоначалния шок и "червените" се добраха до първото си положение. В 12' Санкаре изведе Соу в наказателното поле, като от лявата страна нападателят пое, измъкна се от Камара, но от малък ъгъл диагоналният му удар излезе в аут. Минута по-късно Йомов проби в наказателното поле и пусна остър пас за Синклеър към далечната греда, но нападателят не успя да стигне до топката. В 15' и Пеняранда пробва удар от дистанция, но право в ръцете на Балмоос. 

Събуждането в атака за ЦСКА обаче "отвори" възможността за домакините да атакуват на скорост и в 18' точно това изигра лоша шега на "червените". Йънг Бойс разви отлично нападение през центъра и топката стигна до Саме, който пусна добро подаване за Сюлеймани в наказателното поле. Той финтира лесно Матей и останал очи в очи с Бусато не сбърка - 2:0. 

В 32' защитата на ЦСКА отново беше "приспана" от домакините, като швейцарската селекция организира отлично нападение, което премина по дясното крило, Фаснахт на скорост влезе в наказателното поле и центрира от аутлинията за Мамбимби, който с плонж от 4 метра се разписа за 3:0, а централните защитници на ЦСКА дори не бяха близо до нападателя. 

В 37' гостите от България изпуснаха златен шанс поне да върнат малко интригата в мача. Али Соу най-накрая се освободи на скорост от опеката на Камара, нахлу към пеналтерията и стреля, но ударът му срещна страничния стълб. Топката остана в игра и се озова у Пеняранда, чийто удар бе блокиран от защитник. За трети път кълбото се озова у играч на ЦСКА, като Йомов от непосредствена близост стреля силно, но топката опъна мрежата от външната страна на вратата - троен пропуск на "червените". 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

В началото на втората част "червените" заиграха далеч по-добре и имаха шансове да вкарат гол. Първият бе за Георги Йомов, който стреля много опасно, но вратарят на домакините спаси. В 52' пък Санкаре бе много грубо фаулиран пред наказателното поле, а след последвалият пряк свободен удар Пеняранда стреля много опасно, но след рикошет топката профуча на сантиметри встрани от вратата.

След първоначалния импулс в играта ЦСКА отново намали темпото, а влезлите в игра Тиаго и Греъм Кери така и не успяха да разнообразят представянето на армейците. Йънг Бойс от своя страна имаше още няколко шанса да стигне до гол, но крилата на отбора действаха несъобразително в заключителната фаза. Домакините направиха и цели 5 смени, които до голяма степен убиха ритъма в играта си. 

В 85' Йънг Бойс регистрира и най-доброто си положение през второто полувреме като Ридер стреля страхотно от границата на наказателното поле, но топката профуча на сантиметри покрай вратата на Бусато. В ответната атака резервата Тиаго също имаше шанс да се разпише, но прати топката високо над вратата на домакините. 

СТАРТОВИ СЪСТВИ НА ЙЪНГ БОЙС И ЦСКА 

Йънг Бойс: Балмоос, Лефорт, Лустенбергер, Камара, Хефти, Сиеро, Риедер, Сюлеймани, Фаснахт, Мамбимби, Нсаме

ЦСКА: Бусато, Вион, Антов, Матей, Мазику, Юга, Пеняранда, Санкаре, Синклеър, Йомов, Соу

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ЙЪНГ БОЙС - ЦСКА В ЛИГА ЕВРОПА

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Двубоят е от изключителна важност и за двата тима, защото победа ги оставя в борбата за достигане до 1/16-финалите напролет. Домакините имаха късмет, след като шампионатният им двубой през уикенда бе отложен заради заразени с коронавирус играчи от съперника Лугано. Треньорът на Йънг Бойс Херардо Сеоане няма почти никакви проблеми по окомплектоването на състава. Вчера стана ясно, че губи халфа Марвин Шпилман за 6 седмици, но той не е от основните му играчи.

В навечерието на двубоя ЦСКА понесе сериозен удар - аут за сблъсъка е и Жеферсон. Във вторник вечерта бразилецът премина късен фитнестест, а резултатите от него не бяха добри и се наложи той да бъде обстойно прегледан. В крайна сметка играчът не получи зелена светлина от лекарския щаб да пътува за Швейцария.

Предизвикателствата пред Моралес са много. В защита до Антов, който ще изведе тима с капитанската лента, ще застане Юрген Матей. Бекове ще са Вион и Мазику, а Турицов ще остане на резервната скамейка. Ако Тиаго е в добро кондиционно състояние, ще започне до Амос Юга. В случай, че португалецът не е на 100 процента, както често се получава този сезон, ще стартира Белтраме. В ролята на плеймейкър ще е Санкаре, а по фланговете ще нападат Синклеър и Йомов. Атаката ще бъде водена от Соу.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички