ЦСКА обяви позитивни новини за Юрген Матей, но има и лоша вест на "Армията"


ЦСКА обяви позитивни новини за Юрген Матей, но има и лоша вест на "Армията"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5463 0

ЦСКА излезе с актуална информация за състоянието на своя капитан Юрген Матей, който получи сериозна контузия по време на сблъсъка с Ботев Пловдив от Първа лига.

От публикацията става ясно, че бранителят е преминал допълнителни прегледи в Нидерландия, след които е решил, че няма да се подлага на операция, а това ще му позволи да се завърне към тренировките в средата на месец май!

От написаното обаче става ясно и че младият защитник Християн Петров е получил травма по време на приятелския мач със Спортист Своге и ще се наложи да отсъства от терените за период от около 4 седмици...

Ето какво написаха "червените":

"Капитанът на ЦСКА Юрген Матай ще отсъства до средата на май, стана ясно след последните изследвания, които футболистът премина. Защитникът, който получи контузия при гостуването на Ботев (Пловдив), бе прегледан в Нидерландия и бе решено да не се оперира.

Матай вече започна физиотерапия в родината си, където ще остане до края на следващата седмица. След това той ще се завърне в България и ще продължи възстановяването под наздора на медицинскя щаб на ЦСКА.

Друг защитник на "армейците" - Християн Петров, също няма да бъде на разположение на треньора Стойчо Младенов. Младокът получи травма в бедрото по време на приятелската среща със Спортист (Своге) през уикенда и ще отсъства около 4 седмици.

В същото време почти всички национални състезатели на ЦСКА се прибраха в България и вече водят подготовка със съотборниците си. На клубната база в Панчарево очакват само Брадли Мазику и Жорди Кайседо, които все още не са се върнали у нас след двубоите на Конго и Еквадор".

Вижте още:

Цели 8 футболисти напускат ЦСКА след края на сезон 2021/22?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички