Венци Стефанов нападна ЦСКА и шокира: Зад Бербатов седи паралия, който иска да вземе властта във футбола ни


Венци Стефанов нападна ЦСКА и шокира: Зад Бербатов седи паралия, който иска да вземе властта във футбола ни
Снимка: Lap.bg / колаж: SportLive

7021 0

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов обяви, че зад гърба на Димитър Бербатов е застанал човек с много солиден финансов ресурс. Пред „Спортал“ шефът на „белите“ изказа мнение, че въпросният богаташ иска да вземе властта в родния футбол.

Според Стефанов е трябвало Борислав Михайлов да извади ЦСКА от Първа лига.

Ето какъв коментар на ситуацията в българския футбол направи той пред колегите от Спортал:

"Цял ден чета за един пърцуцко! Как така утре ще затворят Околовръстното шосе? Откъде-накъде? Защо хората, които си имат работа, трябва да страдат заради мераците на едно момче? Плащат там на протестиращите, добре, но защо ще затвориш шосето? Къде е полицията? Къде са органите? А, Фандъкова била разрешила! Да разреши протест, но не да затварят булевард. Ще излязат трима-четирима нервни шофьори с лостовете, какво ще стане? Утре Бербатов може да реши да отиде пред парламента с тумба протестиращи и да бъде вписан и за министър-председател. На какво прилича това? Къде е държавата?

Зад това момченце седи човек с пари, който иска да вземе властта. Това е голяма цел. Вие да не мислите, че Митко дава парите. Какви пари има той? Кога е давал пари за нещо? Никога. Кои двама олигарси визира Лечков ли? В България олигарси много - олигарси и мръсници да искаш. Направо Бербатов да отива пред Министерски съвет и да иска властта в държавата! Избрали го 60 клуба, писал до Търговския регистър да го вписват за президент. Отивай направо в президентството и сядай в кабинета на Румен Радев, какво си играеш на дребно! Господи... От ЦСКА написаха, че били вкарани в "А" група чрез натиск от Министерски съвет към БФС. Така ли било?! Щом така стават нещата, да отива Митко с феновете направо в Министерски съвет, нали му казвам. Да сяда в премиерското кресло и готово.

Нека на зализания министър му е ясно едно - средствата за спорт трябва да бъдат най-много за спортовете с топка. Подчертавам думата "топка". Там са най-големите пари, там са най-сериозните рекламодатели, телевизии, там участват най-много деца, там е всичко. Говоря за футбол, баскетбол, волейбол, водна топка, хандбал, тенис, като към тях добавям леката атлетика. Това е. В борбата, щангите и бокса си имаме традиции. Спортовете с топка! Министърчето, което не беше добър адвокат - едно дело му дадох, загуби го, да вземе да работи за българския спорт. А да не се занимава с Шивачево и други такива простотии. Той да не е от ГДБОП?! Смехория!

Наско Сираков се бил срещнал с Бербатов. Вижте, няма шанс Наско да клекне! Може да е всякакъв, но Наско не е п*тьо. Няма шанс! Болните амбиции на един човек са си болни амбиции на един човек. Искам да припомня на цесекарите как Трите коня и двата катъра "сготвиха" Стоичков, когато беше треньор на националния отбор. Бербатов го заболя крачето, после си изкара картон, този не играе, онзи се сърди. Изкараха Стоичков такъв и такъв. Ицо защо сега не е обявил подкрепа за Бербатов? Питам. Обявил ли е Стоичков подкрепа? Цесекарите да не забравят какво правиха Трите коня по времето на Стоичков? Ицо е мъжкар, винаги се раздаваше до последно. Легенда! Няма място за сравнение между Стоичков и Бербатов. Цесекарите да си го знаят това.

За мен Боби допусна огромна грешка, като не извади ЦСКА от "А" група. Това беше фундаментална грешка. Извади ги, пък нека си протестират. Те и сега протестират - плащат се там някакви пари, протестират. Човекът зад Бербатов плаща, да не си помислите друго. Но да не затварят булеварди! Тогава вече трябва да намесва полицията. Те и с полицаите си правят каквото си искат - псуват, викат, хвърлят. Защото у нас е така. Я иди в Германия или Швейцария, затвори някой булевард и напсувай полицай. Ще го направиш и, както казваше баба ми, небето ще ти се види прешлен. Бой по главата с палката!

Иначе съм оптимист за българския футбол! Вчера юношеският национален отбор се класира за европейско първенство, това е успех. Дайте да говорим за тези неща, дайте да видим как да подобрим нещата, да работим за българския футбол. Простотиите трябва да спрат! Всичко, което се случва сега, вреди на футбола".

След контролата срещу Хърватия и вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков излезе с взривяващ коментар на разразилата се война за управлението на родния футбол.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички